– Jeg sa til ham før kampen: «Ta det rolig i dag». Men det kan han ikke, ler Mohamed Elyounoussi i praten med VG.

Southampton åpnet dørene på treningsanlegget Staplewood dagen etter Manchester Citys nedsabling av bunnlaget, hvor Elyounoussis norske landslagskollega herjet med to scoringer i sin første kamp etter skaden.

Med sitt 29. og 30. ligamål er Erling Braut Haaland på god vei mot å knuse en rekke rekorder.

– Han gjør det han kan best. Det er ekstremt det han driver med. Med de tallene det er snakk om, så har han overgått forventningene så langt. Det er ekstremt, sier «Moi» dagen etter 1–4-tapet.

Blant annet er Haaland kun fire mål bak Andy Cole og Alan Shearers 34 mål, som riktignok ble gjort da det var 22 lag i ligaen og alle spilte 42 istedenfor 38 kamper. Rekorden med nåværende antall lag innehas av Mohamed Salah (32 mål)

– Man hører på Erling at han er veldig sulten på mer. Det er derfor han er der han er nå. Han har noen rekorder han prøver å slå, og han er ikke mange mål unna.

Nylig fikk Elyounoussi og landslaget et hardt slag i trynet da de tidlig på samlingen før kampene mot Spania og Georgia, fikk beskjed om at Erling Braut Haaland måtte forlate troppen som følge av en lyskeskade.

– For ham selv spesielt så var det jo ikke bra. Vi snakket litt om det i går og hvor sulten han var på å spille, men så lot det seg ikke gjøre. Vi kunne selvfølgelig ha trengt ham, sier «Moi».

I HUMØR: Mohamed Elyounoussi tok imot VG etter gjennomført restitusjonsøkt på Staplewood. Foto: Mats Arntzen, VG

Han avkrefter imidlertid at troppen ble preget utover i samlingen som følge av forfallet.

– Det der var et par sekunder. Det var trist og synd, men så er det glemt. Man kan ikke bruke mye energi på hva som kunne skjedd og hva som kunne vært, sier 28-åringen.

Det endte med 0–3-tap i Spania – etterfulgt av et skuffende 1–1-resultat mot Georgia.

– Det var surt. Det var en veldig rar kamp hvor vi egentlig hadde full kontroll hele veien, helt til de scoret. Jeg kunne ikke helt se hvordan de skulle skape noe på oss utenom kontringer og hvor vi gjorde feil. Plutselig var det en lang ball hvor de var gjennom. Da visste jeg at det kom til å bli tøft, for da kom de til å parkere bussen, sier «Moi».

– Når det er sagt så skapte vi nok sjanser i både første og andre omgang til å avgjøre kampen og ta tre poeng. Nå har vi satt oss selv i en vanskelig situasjon.

Nå må Norge trolig vinne begge hjemmekampene mot Skottland og Kypros for å ha en brukbar mulighet til å bli blant de to beste i kvalifiseringsgruppen, som gir billett til neste års EM i Tyskland.

– Vi har satt presset på oss selv. Nå er det bare å vinne. Alt annet er ikke godt nok. Det blir en spennende samling i juni.