Tennissesongen startet med et oppstyr man knapt hadde sett maken til. Novak Djokovic kom til Australia i januar, men før Australian Open startet, ble han kastet ut av landet på grunn av manglende coronavaksine.

Heller ikke i USA og Canada har han fått lov til å spille tennisturneringer og serberen har på grunn av det måttet stå over US Open og fire Masters 1000-turneringer.

Ettersom han heller ikke fikk rankingpoeng for seieren i Wimbledon – på grunn av arrangørens avgjørelse om å utestenge russiske og belarusiske utøvere – har han falt ned til en syvendeplass på verdensrankingen.

Før denne ukens Laver Cup ble Djokovic på en pressekonferanse spurt om han angrer på noe fra de siste månedene.

– Nei, jeg angrer ikke på noe, sier han.

– Altså, jeg er lei meg for at jeg ikke har fått muligheten til å spille, men det var avgjørelsen jeg tok. Jeg visste hva konsekvensene ville bli, så jeg aksepterte dem, sier serberen.

Totalt har det kun blitt syv turneringer for Djokovic så langt i år, og han har ikke spilt en turnering siden han vant Wimbledon 10. juli.

– Jeg har ikke vært vant til å ha så lange pauser mellom turneringene, men det er hva det er. Det er den typen situasjon jeg var i, og jeg fryder meg bare over å kunne spille her og mesteparten av innendørssesongen av det som er igjen av sesongen, sier Djokovic.

Laver Cup vises på Eurosport og Discovery+.

Laver Cup starter fredag og markerer avslutningen på Roger Federers karriere. Sveitseren skal fredag avslutte med å spille en doublekamp med Rafael Nadal mot verdenslagets Jack Sock og Frances Tiafoe.

– Det kommer til å bli spesielt. Det kommer til å bli vanskelig å håndtere alt, spesielt for Roger. Til syvende og sist er det en av de viktigste spillerne, om ikke den viktigste spilleren, i min tennisskarriere som slutter. Jeg er veldig spent og takknemlig for å spille med ham, sier Nadal på torsdagens pressekonferanse.

Det europeiske laget består av Nadal, Djokovic, Federer, Casper Ruud, Andy Murray og Stefanos Tsitsipas, med svenske Björn Borg som kaptein. Matteo Berrettini vil komme inn for Federer etter fredagens kamp.

På pressekonferansen spøkte de store stjernene med hverandre flere ganger, og Europa stiller som store favoritter mot verdenslaget bestående av Taylor Fritz, Felix Auger-Aliassime, Diego Schwartzman, Frances Tiafoe, Alex de Minaur og Jack Sock.

Europa har vunnet de fire foregående utgavene av Laver Cup, og det er Casper Ruud som for andre år på rad får æren av å starte turneringen. I fjor slo han amerikanske Reilly Opelka i åpningskampen, mens det er Jack Sock han møter i fredagens åpningskamp, som starter 14.00.

– Jeg har aldri spilt mot Jack, så det blir moro å spille mot ham. Forhåpentligvis får vi en god start, sier Ruud på pressekonferansen.