Etter å ha blitt grisebanket med 11 mål i Kroatia i høst, røk Kolstad på et nytt stort nederlag for Zagreb hjemme i Trondheim.

– Vi skal f... meg vise karakter, utbrøt en hissig Berge mot slutten.

Kolstad-treneren fikk dårlige svar.

Kolstad har uttalte ambisjoner om å vinne Champions League. Etter tapet i denne skjebnekampen er den første sesongen er i ferd med å ende i skuffelse

Zagreb ligger tre poeng foran i kampen om den siste plassen i vårens playoff for å komme til kvartfinalen. Kolstad må i de to siste kampene slå Kielce i Polen og tabelljumbo Pelister hjemme.

Samtidig må Zagreb ikke ta poeng mot PSG hjemme og Kiel borte.

Det finnes også en teoretisk mulighet til å passere Szeged.

Dette var Kolstads fjerde strake tap i Champions League. I høst ble både Kiel og PSG slått på hjemmebane, men etter uavgjort mot PSG i Paris i november har Kolstad ikke tatt poeng.

Magnus Abelvik Rød er ute med skade og Gøran Johannessen kan bare spille forsvar. Kolstad bar sterkt preg av trøbbel i angrepsspillet.

Målvakt Torbjørn Bergerud gjorde heller ingen god kamp.

REDNINGSPROSENT 16: Torbjørn Bergerud leverte bare fire redninger. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kolstad leverte en katastrofe av en 1. omgang.

Etter 27 minutter var Zagreb foran med 8–18. Sander Sagosen hadde bare levert en scoring.

– Fullstendig rundspilling, konstaterte Peder Seierstad, kommentator på Handball-Kanalen. Zagreb-keeper Matej Mandic bakspiller Yoel Morales dominerte.

5500 tilskuere i Trondheim Spektrum i fikk en Sagosen-scoring og litt mer å klappe for i avslutningen av omgangen, men Kolstad lå under med åtte mål halvveis.

Kaptein Sigvaldi Gudjonsson skrev tidligere i uken ny Kolstad-kontrakt. Den varer helt til sommeren 2030.

Kolstad har også signert trener Christian Berge, Sander Sagosen, Torbjørn Bergerud, Vetle Eck-Aga og Simen Lyse på nye kontrakter. Thomas Boilesen er allerede på plass i Kolstad. Det er klart at Benedikt Oskarsson og Magnus Søndenå kommer til klubben før neste sesong.

Fremtiden til landslagsspillerne Gøran Johannessen og Magnus Gullerud i Trondheim er fortsatt usikker.

Gabriel Setterblom og Magnus Langeland forlater klubben. Det ser det også ut til at Magnus Abelvik Rød kommer til å gjøre. Han er av flere medier meldt klar for ungarske Szeged neste sesong.