For på tampen av oppgjøret satte det brasilianske vidunderbarnet Vinicius jr. (22) kronen på verket i den VG+-sendte Copa del Rey-kvartfinalen.

Det var hans første mål i et Madrid-derby – og en velsmakende opptur etter hendelsen som vekket avsky før Madrid-derbyet.

Dukken hang under et stort banner med påskriften «Madrid hater Real». Den aktuelle broen ligger i Valdebebas nær Real Madrids treningsanlegg.

I spanske medier har dukken og banneret fått stor oppmerksomhet. Aksjonen beskrives både som «et rasistisk angrep» og «en alvorlig trussel» mot Real Madrids brasilianske angrepsspiller.

Før Vinicius-målet så det ut til at det var scoringen til Real Madrids kanskje aller største stjerne, Karim Benzema, som skulle være det som skilte lagene.

Etter å ha vært tidvis usynlig dukket han opp på bakre stolpe på tampen av første ekstraomgang, og satte inn 2–1 nede ved stolperoten.

Det var imidlertid en tidligere Real Madrid-spiss som kom først på scoringslisten. Et praktangrep endte med at Álvaro Morata sendte Atlético i føringen mot gamleklubben.

Spissen feiret med å forsøke å dekke over de to første bokstavene i etternavnet på ryggen – trolig som et svar på at Real Madrid-fansen ropte «Morata es una rata» (Morata er en rotte) til sin gamle spisshelt.

Real Madrid slet med å få fotfeste før pause, men i andre omgang kastet manager Carlo Ancelotti på unggutten Rodrygo, som grep sjansen med begge hender.

22-åringen gjorde alt på egen hånd da han vartet opp med et helfrekt soloraid og utlignet for de kongehvite ti minutter etter innhoppet.

Dermed gikk kampen til ekstraomganger, hvor det ikke tok mange minuttene før midtstopper Stefan Savic tabbet seg ut.

Først fikk han gult kort i en tullete og unødvendig krangel med Vinicius, før han halvannet minutt senere bommet på taklingen av Eduardo Camavinga og pådro seg sitt andre gule kort.

Atlético-manager Diego Simeone applauderte ironisk, men hadde ingen grunn til å klage på dommeren.

Fem minutter senere strødde altså Karim Benzema salt i såret da han satte inn 2–1 for Real Madrid, før Vinicius jr. altså økte på tampen.

I semifinalen kan Real Madrid trekke enten Barcelona, Osasuna eller Athletic Club. Alle Copa del Rey-kampene sendes på VG+ Sport.