Både Chelsea-Newcastle og Fulham-Everton måtte avgjøres fra elleve meter, ettersom ingen av lagene klarte å avgjøre i full tid.

Først til Stamford Bridge:

Kieran Trippier har hatt noen tøffe uker med flere defensive brølere for Newcastle. To minutter på overtid gjorde han feilen som ga Chelsea 1–1, og dermed straffekonk.

På bortelagets andre straffe var det Trippier som skulle frem. Straffen gikk utenfor målet til Chelsea-keeper Djordje Petrovic.

– Marerittet bare fortsettet og fortsetter. Fryktelig å se på. Man føler med ham også, sa kommentator Kasper Wikestad.

Matt Ritchie måtte score for å holde Newcastle i live. I stedet ble Petrovic helten med en ellevill redning.

– Petrovic viser sin klasse på straffespark! brølte Wikestad.

En etterlengtet opptur for Chelsea og manager Mauricio Pochettino, som har hatt en blytung start på sesongen. Laget ligger på tiendeplass i Premier League.

En presset Pochettino strakk armene i været og var tydelig lettet over endelig å oppleve en opptur igjen.

Så til Goodison Park:

Michael Keanes selvmål og Betos utlikning for Everton, gjorde at lagene lå likt etter full tid.

Dermed måtte det straffer til for å finne en vinner av kvartfinalen.

Der var landslagskeeper Jordan Pickford svært nære på straffe to og tre fra Fulham, men begge snek seg inn. Da lå lagene likt.

Arnaut Danjuma satte inn den fjerde. Bobby Decordova-Reid prøvde seg for Fulham, men nå klarte Pickford å holde ballen ute.

Det hjalp lite da lagkamerat Amadou Onana leverte et av 2023s svakeste straffespark.

Dette varte og gikk, og på den åttende straffen bommet Idrissa Guye. Tosin Adarabioyo gikk frem, leverte en svak straffe, men ballen glapp under Pickford. Den tredje straffen den omdiskuterte keeperen var i nærheten av å ta.

– Jordan Pickford kommer til å ha mareritt om disse straffene, utbrøt kommentator Petter Veland.

  • Middlesbrough gikk enkelt videre etter 3–0-seier over Port Vale. Onsdag gjør Liverpool og West Ham opp om den fjerde semifinaleplassen. Etter den kampen vil oppgjørene i semifinalene trekkes.