– Vi vet vi ser dumme ut, sier Mads Byder, fra eiergruppen «Friends of Lyngby».

Hoseths to kamper endte med tap for Randers 0–1 og Nordsjælland 2–3. Den norske treneren kom fra stor suksess med færøyske Klaksvik.

– Det kom som et sjokk når det skjer sånn. Jeg har vært i jobben i 50 dager, og hvis du skal endre noe, tenkte jeg at jeg trengte mer enn 50 dager. Jeg er helt sikker på at måten vi spilte på, ville ledet oss fremover, sier Hoseth til danske Tipsbladet. Avisen kaller avgangen «en bombe».

I en pressemelding skriver Lyngby at Hoseth mangler tillit fra resten av støtteapparatet og spillerne.

– Det er utelukkende oss som kan kritiseres, og vi vil gjøre alt for å hjelpe Magne og familien videre. Det er vi som har trukket Magne ut av en god jobb, fått familien hans til Danmark – og det må derfor være oss som tar støyten, sier Lyngby-direktør Andreas Byder.

– Vi har ikke noe å bebreide Magne for, og vi håper at det er åpenlyst for enhver at det ikke har hatt med de to første kampene å gjøre.

Han påstår at Hoseth skal ha manglet tydelighet.

– Staben rundt hovedtreneren har vært frustrert og preget av det. Det samme gjelder spillerne, og denne uken ble det klart for oss at det har oppstått oppgitthet og en manglende tro på fremtiden. Som gjør at vi nå reagerer – tross et forferdelig dilemma, sier Byder.

Magne Hoseth har ikke besvart VGs henvendelse fredag, men i pressemeldingen virker han ikke å bære nag.

– Jeg vil virkelig takke både troppen, staben og ledelsen i Lyngby. Selv om det ikke ble et langt opphold, har jeg følt meg utrolig velkommen fra dag én, og jeg har bare opplevd flinke folk som har tatt imot meg, mine verdier og ideer. Jeg vil benytte anledningen til å takke spesielt ledelsen for at de har troen på meg og gitt meg sjansen, sier 43-åringen i en pressemelding.

– Dette er en sjanse jeg setter veldig stor pris på, men det er heller ingen hemmelighet at jeg og Lyngby har vist seg å være en dårlig match, derfor har jeg full respekt og forståelse for klubbens avgjørelse. Jeg ønsker klubben alt godt fremover, sier Hoseth.

I midten av februar møtte Magne Hoseth VG til et større intervju på klubbhuset til Lyngby. Da fortalte han blant annet at han var nær å ta over Start.

Assistenttrenerne Mikkel Beckmann og Mads Kristensen skal lede Lyngby midlertidig.