Drøye 20 minutter før slutt rullet Arsenal opp et lekkert angrep. Oleksandr Zintsjenko spilte til Martin Ødegaard, som fant Bukayo Saka ute til høyre.

Kantspilleren spilte så inn til Trossard, men scoringen var fremdeles langt fra ferdigscoret. På sin første berøring banket belgieren ballen opp i det lengste krysset, og ble med det matchvinner for Arsenal.

– Det er alltid deilig å bidra med det avgjørende målet. Det var et herlig angrep. Jeg ropte på Saka og han så meg. Han la den opp strålende, og jeg skjønte at jeg måtte skyte med en gang. Den gikk inn perfekt, så jeg er veldig glad, sier Trossard til Sky Sports.

Det var Trossards første ligamål for sesongen, og hans andre i Premier League for Arsenal etter overgangen fra Brighton i januar.

Omtrent 50 minutter tidligere satt ballen i mål for første gang, men scoringen til Gabriel Martinelli ble annullert for offside.

I oppbyggingen av angrepet fikk nemlig Eddie Nketiah ballen etter å ha kommet fra offsideposisjon. Midtstopper Gabriel sendte ballen sidelengs på midten, men via Everton-spiss Beto gikk den opp til Nketiah.

Korrekt annullering etter regelboken, men likevel ikke uten reaksjoner.

– Selv jeg er forvirret. Noen ganger får man en følelse av at en avgjørelse ikke er riktig, og den der føltes ikke riktig, sier Sky Sports-kommentator Gary Neville.

Se situasjonen her:

Like etter måtte Martinelli av med skade, og inn kom Trossard.

– Han følte noe i hamstringen, så vi må få sjekket det, sier Arsenal-manager Mikel Arteta til Sky Sports.

Innbytteren skulle vise seg å bli avgjørende, men før det var Ødegaard farlig frempå.

Nordmannen fikk ballen i Everton-feltet like etter pause, og han la ballen perfekt til rette. Skuddet fikk han imidlertid ikke presset langt nok til siden, og da reddet Everton-keeper Jordan Pickford.

– Ødegaard er irritert på seg selv. Man ville trodd at han skulle utnyttet den bedre med sin venstrefot, sier Neville.

Ødegaard skulle uansett være helt sentral for at Arsenal tok de tre poengene, da han var tredje sist på ballen på kampenes eneste mål.

Trossards matchvinnerscoring sender Arsenal opp på 13 poeng, like mange som Tottenham og Liverpool. Manchester City topper tabellen med 15 av 15 mulige poeng etter fem kamper.

– Alle de 11 spillerne spilte veldig bra. Vi hadde flere sjanser, vi var tålmodige og til slutt var det en utrolig avslutning av Leandro som vant oss kampen, sier Arteta til BBC.

For Everton fortsetter den fryktelige sesongstarten. Ett poeng er fasit så langt, og Merseyside-klubben ligger med det under nedrykksstreken.

– Vi er skuffet over å ikke ha fått tre poeng i noen av kampene, spesielt når vi har skapt sjanser. Jeg har stor tro på at manageren, spillerne og garderoben skal snu ting rundt, sier Everton-spiller Ashley Young til Sky Sports.