KRISTIANSAND: – Drivkraften min er utøverne og takknemligheten de viser, sier Bergland.

Han blir omtalt som en som er «med på alt som skjer i Kristiansand Ishockeyklubb». Han er materialforvalter for sønnens lag. Han er involvert i hockeyskolen for de minste to ganger i uken. Han organiserer kamper og treningsleirer i hallen. Han er i kioskutvalget og ansvarlig for lageret. Først og fremst for å få barn og unge til å trives. 5 november er han en av fem som kan vinne prisen årets ildsjel, som deles ut på idrettsgallaen i Aquarama i Kristiansand.

Her kan du stemme på din ildsjel-favoritt:

Du kan kun stemme én gang. Avstemningen varer fram til fredag 4. november klokka 09.00. Vinneren utropes på Idrettsgalla Sør i Aquarama 5. november.

– For meg er det viktig å holde ungdommene i idretten, og jeg har derfor trappet opp mitt engasjement med årene. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har kjørt utøvere eller ventet i kaféen på dem som for eksempel bruker litt lengre tid med å ta av seg utstyret. Det er viktig å være der for dem. Alternativet er jo å måtte kjøre rundt å lete etter ungdommene gatelangs. Vi er ekstra nøye med å inkludere alle. Hos oss bygger vi mennesker, forteller Bergland.

«Betyr alt»

Daglig leder i Kristiansand Ishockeyklubb, Jonathan McKay, er klar på at Bergland har en avgjørende betydning for klubben.

– Jostein betyr alt for oss. Klubben kunne ikke eksistert uten ham. Han er den første som sier at han kommer på dugnad, og den som gjør de små, men viktige oppgavene som å ta imot nye utøvere på en god måte, roser den daglige lederen.

Bergland forteller at noe av de sterkeste minnene fra hans tid i klubben var da de fikk et ukrainsk 16-årslag på treningsleir i vår. Det kan du lese mer om her:

Tar ut feriedager .

Tidligere hadde Bergland en mer fremtredende rolle i klubben. Nå bruker han mer tid på nødvendige oppgaver som må til for at klubben skal gå rundt. I forbindelse med store arrangementer tar 60-åringen ut noen av sine feriedager fra jobben på Glencore Nikkelverk for å være i hallen og bidra.

– Jostein er nesten alltid her, sier Lukas Tørå (14), som spiller på ungdomslaget til klubben.

Lagkamerat Simen Berthelsenen (14) skyter inn:

– Det er viktig å ha en «Jostein» som gjør mye for laget, så det er helt nydelig å ha ham her!

Berglands kone Christine Alsaker er også et aktivt medlem i klubben. Hun er styremedlem og tar en del administrative oppgaver. Klubben har passert 400 medlemmer, og om lag 250 av dem er aktive på isen.

– Jeg bruker nesten like mange timer som Jostein, om ikke flere i perioder, sier Alsaker og forteller at det har vært fint å engasjere seg sammen som familie i klubben.

– Det kom en far med barnet sitt på ishockeyskolen i forrige uke og fortalte at han aldri hadde blitt møtt på samme gode måte i noen annen idrettsklubb, så det er moro å få slike tilbakemeldinger, sier hun.