– Ja, det blir innspilling av «Familiens ære» i juni. Så får vi se hvordan det blir med det videre, sier Aamodt til VG etter at han fredag ble presentert som alpinekspert for den nye vintersportssatsingen til Viaplay og NENT-kanalene, som nå overtar rettigheter som NRK tidligere hadde.

«Familiens ære» er et TV-program der kjente idrettsutøvere og deres sønner og døtre, som selv gjør eller har gjort karriere i norsk og internasjonal idrett, konkurrerer sammen mot andre familier.

– Først så jeg på alpint på TV. Så kjørte jeg i mange år. Og nå har jeg snakket om alpint i mange år på NRK. Da rettighetene byttet, ble jeg med videre til NENT-gruppen. Det er gøy å være der det skjer, sier Kjetil André Aamodt.

– Nå får NENT lange sendeflater med vintersport, og for oss i alpint er det fint å støtte oss på langrenn, som er så populært i Norge. Derfor passer de store flatene godt for oss.

– Hva gjør du ellers om dagen?

– Jeg er formann i Huk fotballklubb! Det blir mest TV og foredrag og lokalidretten på Bygdøy.

Også ekspertkommentator Marius Arnesen går også fra NRK til NENT.

– De er to strålende formidlere og fagpersoner som har bidratt med kunnskap, godt humør og masse energi i kommentering, analyser og historiefortelling, sier Torbjørn Sarre-Jensen, redaksjonssjef i NRK sport.

– Det er synd at de nå velger å avslutte hos oss.

NENT overtar store deler av TV-rettighetene på vintersport fra høsten av.

Kristian Oma, norsk sportssjef i NENT, ønsker ikke å kommentere opplysningene og henviser til et pressetreff om NENTs vintersatsing klokken 13.00.

Kjetil André Aamodt har ikke besvart VGs henvendelser.

Aamodt har jobbet som alpint-ekspert siden han la opp i 2007. Han har stort sett vært på NRKs skjermer siden det, men han har også periodevis vært tilknyttet Discovery og deres OL-sendinger.

NENT, som er moderbedriften til kanaler som TV3, TV6, TV4 og Viaplay, har de siste årene sikret seg en rekke eksklusive sportsrettigheter.

I 2019 ble det kjent at mediehuset blant annet overtar NRKs vintersport-rettigheter som verdenscupen i alpint, langrenn, skihopp, kombinert, snowboard, freestyle og freeski. De har også sikret seg Hockey-VM.

I fjor ble det også kjent at TV-gruppen kapret Premier League-rettighetene fra TV 2 etter 2021/22-sesongen.