ORKER IKKE KRANGLE: Daniel Berg Hestad er ferdig med å fyre opp sunnmøringer og trøndere, men vil at yngre profiler skal bli flinkere til å skape interesse rundt eliteserien. ORKER IKKE KRANGLE: Daniel Berg Hestad er ferdig med å fyre opp sunnmøringer og trøndere, men vil at yngre profiler skal bli flinkere til å skape interesse rundt eliteserien. Foto: ERIK BIRKELAND

Berg Hestad vil ha flere tippeligaspillere som er store i kjeften

— Men jeg er for gammel til å fyre opp sunnmøringer og trøndere nå, innrømmer Molde-veteranen.

MOLDE (Rbnett): Daniel Berg Hestad har aldri vært redd for å si hva han mener, men foran søndagens lokalderby mot Aalesund erkjenner Molde-kapteinen at han ikke har samme behov for å terge på seg motstandere som tidligere i karrieren.

— Nei, jeg er for gammel til å fyre opp sunnmøringer og trøndere nå. Det var artigere før når Rosenborg hadde Mini Jakobsen og vi hadde Bernt Hulsker og Magne Hoseth, smiler midtbanespilleren som er gift med Trude fra Ellingsøya utafor Ålesund.

Berg Hestad mener norsk fotball har godt av litt verbal kamp og etterlyser yngre profiler som kan ta opp litt av arven etter forrige generasjon.

— Ja, min oppfatning er at det er for lite sleivspark i Tippeligaen. Det har utviklet seg en slags snillisme mellom klubbene de siste årene som jeg ikke har sansen for. Vi trenger flere som tør å være ærlige og si hva de mener. Til en viss grad er det positivt med folk som provoserer. Det skaper blest rundt kampene og kan øke interessen for produktet, sier han til Rbnett.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Berg Hestad synes også det skal være høyt under taket mellom trenerne i eliteserien og lar seg ikke hisse opp av Dag-Eilev Fagermos stadige utspill mot Molde.

— Fagermo er et friskt innslag, jeg vil ikke at alle trenerne skal være A4. Det blir kjedelig, sier han.

Molde-kapteinen er samtidig tydelig på at hans egen sjef var årets trener i fjor.

— Vi var nummer seks i 2013. I 2014 tok vi seriegull, cupgull og ny poengrekord. Og jeg har forståelse for at Tor Ole reagerer på begrunnelsen da Fagermo ble kåret av trenerforeninga. Han rakker ned på Molde hele tida, men jeg tror ikke det er oss han egentlig er ute etter. Dette er Fagermos måte å framheve seg selv på som trener. Han bruker media til å skryte indirekte av seg selv, mener han.

Daniel Berg Hestad er skuffet over den manglende interessen på Sunnmøre foran søndagens kamp på Aker stadion.

— Molde har vært bedre enn Aalesund de siste årene, men verken spillere eller supportere kan gi fra seg håpet. Vi ga aldri opp mot Rosenborg før i tida, selv om vi tapte ni av ti kamper mot dem. Til slutt slo vi dem, sier Daniel Berg Hestad.