– Han er ikke en manager som bruker fryktelig mye tid på de som ikke spiller. Han er ganske kald og kynisk. Han er ikke en man hyggesnakker med når man ikke er fast på laget, for å si det sånn, sier Martin Laursen til 100 % Sport.

Dansken spilte i AC Milan fra 2001 til 2004, og den tidligere midtstopperkjempen hadde da nåværende Real Madrid-manager Carlo Ancelotti som sjef.

Nå ser det ut til at den italienske manager også blir Martin Ødegaards nye overordnede. I dag var den norske 16-åringen på trening med Real Madrids A-lag, der blant annet superstjernen Cristiano Ronaldo skal ha deltatt.

PÅ KAMP: Martin Ødegaard var på plass på Vicente Calderón for å se byderbyet Atlético Madrid - Real Madrid sammen med pappa Hans Erik. Foto: Ap

– Blir en tøff fotballverdenEn avtale med den spanske klubben – som ifølge avisen AS gir Strømsgodset rundt 4 millioner euro (cirka 36 millioner kroner) – ser ut til å være nært forestående.

– Ancelotti er en topp trener, så rent sportslig vil Ødegaard lære masse. Men det blir en tøff fotballverden. Real Madrid skal vinne, så han kommer ikke til å få mange forklaringer på hvorfor han eventuelt ikke spiller. Det har ikke treneren tid til. Sånn vil det være i en storklubb som Real Madrid, både med og uten Ancelotti, sier tidligere AC Milan-stopper Martin Laursen.

Selv slet han med manglende spilletid i den italienske storklubben.

HADDE ANCELOTTI SOM SJEF: Martin Laursen, her sammen med AC Milan-legenden Andriy Shevchenko. Foto: Reuters

– Carlo var ikke spesielt glad i meg, så jeg hadde det litt tøft med ham som sjef. Men det var mest fordi Nesta og Maldini spilte fantastisk, og i tillegg foretrakk han Alessandro Costacurta fremfor meg.

– Får ingen særbehandling

Laursen tror ikke Ødegaard vil få noen særbehandling på grunn av sin lave alder og store talent.

– Jeg tror ikke Ancelotti vil bruke så mye tid på ham. Han kommer nok til å si velkommen og gi ham muligheten til å trene med Ronaldo & Co, men han kommer ikke til å evaluere treningene hans og så videre. Det har ikke Ancelotti tid til. Han må prioritere å snakke med de største stjernene, de som er viktige for laget, sier Martin Laursen.

Derfor mener Laursen at Ødegaard heller bør velge en klubb på litt lavere nivå, for eksempel i Nederland eller Tyskland.

– Det er helt greit at Ødegaard forlater den norske ligaen, for han er sikkert for god for den. Optimalt sett burde han gjort som Zlatan: Starte i en klubb som Ajax, gjøre det bra der og så dra videre derfra, mener Laursen.

LEDIG DRAKT: Draktnummer og plass 16 står ledig i Real Madrid-garderoben. Foto: NTB scanpix

– Ikke så smart– Jeg tenker umiddelbart at Real Madrid ikke er så smart. Hadde jeg vært faren eller rådgiveren hans, ville jeg ikke rådet ham til det.

Ødegaard har i høst og vinter vært på besøk hos Bayern München, Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Manchester City og United. Klubbene er fortsatt interesserte, og ifølge både Bild og Drammens Tidende har ikke Ødegaard-leiren bestemt seg for neste stoppested. Men etter det Aftenposten har grunn til å tro, er det meget sannsynlig at signaturen til verdens heteste fotballtalent om dagen, ender på en kontrakt hos Real Madrid.

VIDEO: Venterapport fra Ødegaards trening hos Real Madrid

Fakta:

Martin Laursen

  • Født 26. juli 1977 i Fårvang i Danmark

  • Posisjon som aktiv: Midtstopper

  • Klubber: Silkeborg, Hellas Verona, Parma, AC Milan og Aston Villa

  • La opp i 2009. * 53 kamper og to mål for Danmarks A-landslag

Martin Ødegaard

  • Født: 17. desember 1998

  • Klubb: Strømsgodset

  • A-landskamper/mål: 3/0

  • Spilte 15+8 seriekamper i 2014, scoret fem mål og hadde sju assist

  • Ble tidenes yngste spiller og målscorer i eliteserien denne sesongen

  • Ble i august tidenes yngste A-landslagsspiller for Norge

  • Ble i oktober tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp