— Jeg gleder meg veldig til å starte på dette prosjektet. Det blir en spennende utfordring, sier Madeleine Giske til bt.no.

Prosjektet hun snakker om er hennes nye jobb i Sandviken Toppfotball. For etter tre år borte fra bergensfotballen, vender midtbanespilleren med 26 landskamper tilbake til klubben hun spilte for i tre sesonger. Der skal hun ikke bare være en fotballspiller, men også klubbens daglige leder i en 50 prosents stilling.

— Å kunne jobbe med fotball på heltid er en kjempemulighet for meg. Det skal bli gøy å være med på å bygge opp igjen Sandviken, som en gang var byens beste kvinneklubb, sier Giske.

Utdannelse i markedskommunikasjon

Ved siden av fotballen har Giske tatt en utdannelse i markedskommunikasjon på BI, og har arbeidserfaring både som selger og i bank. Den ballasten kombinert med et langt og innholdsrikt liv i fotballen, gjør at 27-åringen tror hun har mye å bidra med i sin nye jobb.

— Jeg føler det. Jeg har referanser fra noen av de beste og mest profesjonelle kvinnelagene i Norge og har fra før mange kontakter i Bergen, jeg tror dette blir en god match. Jeg har mange tanker om hvordan Sandviken skal bli en mer profesjonell klubb. Om hvordan vi skal bli et topplag igjen, sier LSK-spilleren.

Klubbens styreleder Mette Hammersland tror Giske er riktig kvinne for jobben.

— Madeleine har erfaring fra mange andre klubber og vet hvordan det jobbes der. I tillegg har hun et kjent navn, noe som forhåpentlig vil gjøre at hun får folk med seg, sier styrelederen.

Hun forklarer Giskes nye jobb slik:

— Jobben hennes vil være å følge opp samarbeidspartnere, skaffe mer publikum og blest rundt klubben og ikke minst følge opp arbeidet av det nye stadionet. I tillegg skal hun være ansvarlig for kvalitetsklubbprosjektet i klubben, sier Hammersland, som legger til at det har vært viktig for både Giske og klubben at hun med sin nye jobb også kan leve av fotballen.

Henter rutine

Også det sportslige apparatet jubler etter overgangen. Etter at opprykket ble klart tidligere har nemlig klubben jaktet på spillere som kan tilføre rutine i laget før neste sesong. I tillegg til Giske er også tidligere Arna-Bjørnar og Røa-spiller Stine Andreassen (33) klar for klubben. Hun har spilt for Fana denne sesongen.

— Vi er veldig fornøyd med å få dem til klubben. Det er spillere med rutine og erfaring, noe vi sårt trengte. Vi har et ungt lag med mange spillere uten erfaring fra Toppserien, så Madeleine og Stine vil tilføre mye både på trening og i kamp, sier Sandvikens hovedtrener Øyvind Nordtveit, som er den eneste i klubben som er ansatt i en 100 prosents stilling.

Selv ser Giske frem til å kunne bidra på fotballbanen igjen. Etter å ha vært ute i lang tid grunnet flere skadeavbrekk, nyligst på grunn av et røket korsbånd i høyre kne, hevder landslagsspilleren nå at hun endelig er tilbake.

— Høsten har vært veldig bra for min del. Kneet fungerer som det skal igjen. Det er et år siden jeg opererte, så om jeg trener skadeforebyggende, skal det nok gå bra, sier Giske, som er datter av tidligere Brann-spiller Anders Giske.