Liverpool måtte vinne kampen mot sveitserne for å gå videre fra gruppespillet i mesterligaen. Men da spillerne gikk til garderoben etter førsteomgangen hadde alt gått galt, og hjemmelaget ledet 3-0. Selv om John Arne Riise og lagkameratene leverte en opphenting av de sjeldne etter den fatale førsteomgangen, ble det bare 3-3. Det var ikke nok til avansement for Gerard Houlliers mannskap. Det blir bare UEFA-cup, mens Basel er første sveitsiske klubb i mesterligaens mellomspill.

Riise i trøbbel

Marerittet startet etter bare to minutter. John Arne Riise mente Julio Hernan Rossi var offside og ble stående helt stille. Det mente ikke dommeren, og Rossi kunne skyte ballen i mål bak en sjanseløs Jerzy Dudek.

Manager Gérard Houllier sa før den viktige kampen, spilt på hans fireårsdag som sjef i Liverpool, at han og laget hadde stor respekt for det sveitsiske laget. Det skulle vise seg at hadde god grunn til akkurat det.

Etter 22 minutter spilte Murat Yakin, som også gjorde forarbeidet til det første målet, fram Christian Gimenez. Helt alene med keeper kunne Gimenez vippe ballen over Dudek som sto på halvdistanse.

Ikke akkurat noen ønskesituasjon for Liverpool-keeperen, som også var i fokus etter 0-1-tapet for Middlesbrough i den engelske eliteserien i helgen. Dudek tok på seg skylden for at Liverpools lange seiersrekke i serien ble brutt.

Våknet for sent

Men marerittet var på ingen måte over for Jerzy Dudek og resten av Liverpool-forsvaret. Sju minutter etter det andre målet, kom keeperen i fokus igjen. Han reddet frisparket fra Hakan Yakin, men ga en retur som en umarkert Timothee Atouba kunne sette enkelt i mål.

Liverpool måtte score fire ganger for å gå videre, og gikk selvsagt offensivt til verks etter pause. Det resulterte i flere målsjanser de første ti minuttene, med Riise involvert i flere av dem, uten at ballen havnet i mål.

Først etter 61 minutter kunne Liverpool-spillerne feire en scoring. Danny Murphy fikk pasningen fra Vladimir Smicer og gjorde resten selv. Liverpool tok fullstendig over kampen, og bare tre minutter etter det første målet, ordnet Vladimir Smicer ett til. Det tente håpet om å klare det som så helt umulig ut etter 45 minutter. Håpet ble ikke mindre da Liverpool fikk straffe fem minutter før slutt. Michael Owen klarte ikke å sette ballen i mål på første forsøk, men banket returen fra Pascal Zuberbühler i mål. De rødkledde sendte alle mann i angrep de siste minuttene, men fikk ikke flere mål. Dermed må stjernene i Liverpool nøye seg med spill i UEFA-cupen. Det er ingen trøst. Alle de misbrukte sjansene fra hjemmekampen mot Basel, som endte 1-1 tross enorm Liverpool-dominans, vil nok hjemsøke Houllier og spillerne i drømmene.