Et effektivt Vard Haugesund ble for sterke for et Sola-lag som før dagens kamp hadde spilt fem kamper uten tap. Hjemmelaget hadde kontroll i førsteomgang, men skapte ikke noen store sjanser før de tok ledelsen rett før pause.

— Vi er ikke på fra start, taper dueller og klarer ikke å plukke opp andreballer, sa en skuffet assistentrener Tom Erik Maldal etter kampen.

Andre omgang startet på best mulig vis for Sola da Simen Berntsen utlignet tre minutter ut i omgangen. Scoringen gav bortelaget et lite løft og de tok over initiativet i kampen.

Den gode perioden skulle ikke vare lenge, ti minutter ut i omgangen satte tidligere Bryne-spiller Andreas Ulland Andersen inn sitt andre for dagen og startet det som skulle bli 19 grusomme minutter for Sola. Vard scoret tre mål til før det var spilt 70 minutter og kampen var i realiteten avgjort.

— Vard var effektive, det var en kamp med få sjanser, men de satte sjansene sine og fortjente seieren. Vi har for mange personlige feil som Vard utnytter maksimalt, tre av målene var personlige feil av oss, avsluttet Maldal.