Rosenborg sikret seriegullet søndag, men bak trønderne er det vidåpent om de øvrige plasseringene:

Strømsgodset (53 poeng), Stabæk (53), Odd (51) og Viking (50) har alle en realistisk sjanse til å ta medalje.

I tillegg til ære og en god plassering står mange penger på spill. Sølv gir 17,1 millioner kroner i plasseringspenger. Bronse gir 14 millioner, mens en 5. plass «bare» gir 9,4 millioner.

Det skiller altså 7,7 millioner kroner fra sølv til 5. plass på eliteserietabellen (se fakta for hele oversikten).

Godset: — Ikke fokus på pengene

Per i dag er det Strømsgodset som innehar 2. plassen. Men ned til 5. plassen er det kun tre poeng. I de siste to kampene venter Sandefjord borte og Vålerenga hjemme på Marienlyst.

— Vi har ikke fokus på pengene i det hele tatt, kommer det raskt fra Strømsgodsets daglige leder Erik Espeseth.

— Målsettingen vår er å gjøre det så godt som mulig i de to siste kampene. Spillerne går på treningsfeltet hver dag for å gjøre en best mulig jobb. Så får vi se hvilken plassering vi ender på. Det er kanskje et kjedelig svar, men jeg vil si at vi har lyktes bra med strategien vår, sier Godset-lederen.

Drammenserne budsjetterte med en 6. plass i 2015-sesongen. Dermed tyder det meste på at sesongen blir en sportslig opptur, og dermed også en økonomisk opptur.

Viking: Veldig viktig

I Stavanger legger de ikke skjul på at at de ekstra millionene vil være svært så kjærkomne. Viking er, i likhet med Start, plassert i såkalt rød sone av Norges Fotballforbund. Det innebærer blant annet at Vikings økonomi er gjenstand for ekstra nøye overvåkning.

Viking ligger for øyeblikket på 5. plassen. Kjell Jonevrets menn har en tøff bortekamp mot Molde i vente før sesongen avsluttes med hjemmekamp mot Mjøndalen.

— Det er klart at det er veldig viktig å komme så høyt som mulig på tabellen og hente ut mest mulig penger, sier Vikings økonomisjef Henning Johannessen.

— Alle ekstra inntekter er en bonus, sier han.

Får bonus ved europacup

Ikke bare står millioner av kroner på spill. Det gjør også spill i europacupen neste sesong: Mens serievinner Rosenborg skal ut i Champions League skal nummer to og tre i eliteserien ut i Europaligaen.

Også 4. plassen vil gi plass i Europaligaen dersom RBK slår Sarpsborg i cupfinalen. Skulle Sarpsborg vinne cupen er det de som stikker av med den siste Europaliga-plassen.

— Skulle vi komme til Europa vil en del av pengene vi tjener på god plassering i eliteserien gå ut igjen som bonus til trenere og spillere, opplyser økonomisjef Johannessen i Viking.