TRONDHEIM: — Norsk idrett er tuftet på fellesskapet. De beste er med på å finansiere fellesskapet. Hvis Henrik Kristoffersen når frem med sitt søksmål, om at utøveren eier markedsrettighetene, da må vi legge om hele måten vi er organisert på.

Det sier Erik Røste, som onsdag kveld besøkte høstmøtet til Sør-Trøndelag skikrets i Trondheim.

Langvarige diskusjoner

— Dette har det vært diskusjoner rundt også tidligere, men det har aldri gått så langt at noen har prøvd det rettslig. Det handler om norsk idretts lover, om hvem som eier markedsrettighetene, legger han til.

Aksel Lund Svindal for lov til å profilere en privat sponsor på hodeplagg. Det får ikke lagkamerat Henrik Kristoffersen. Foto: NTB SCANPIX

Onsdag ble det kjent at alpinisten Henrik Kristoffersen har gått til søksmål mot Norges Skiforbund. Han ønsker en lignende avtale som Aksel Lund Svindal.22-åringen har avtale med Red Bull og skal være tilbudt en større avtale som blant annet innebærer å ha Red Bull-logoen på hjelmen.

Det kan han ikke, ettersom Skiforbundets hovedsponsor Telenor har logoen på hjelmen til de norske alpinistene, med unntak av Lund Svindal.

— Får endelig avklaring

— Det er flere grunner til at vi gjør dette. Det var ikke bare, bare å ta ut en stevning, men vi følte at vi ikke ble tatt helt alvorlig, sa faren til alpinesset, Lars Kristoffersen til NRK onsdag.

Erik Røste sier at det kan være bra for norsk idrett at denne saken kommer nå.

— Da får vi avklart det en gang for alle. Dette handler også om forutsigbarhet for sponsorene.

Røste regner med det vil ta lang tid før saken blir avklart og sier at så lenge den pågår i rettsapparat vil Kristoffersen delta på skirenn som normalt og behandles som alle andre.