Hønefoss — Aalesund 2-5

AKA ARENA: Alt klaffet for Aalesund før pause borte mot Hønefoss. På 22 minutter scoret oransjetrøyene 4 mål på 4 målsjanser, og med 0-4 på måltavla var poengene nærmest fordelt når lagene gikk til pause.

— Jeg er ydmyk og takknemlig for den flyten vi hadde i dag. Jeg ber ikke om unnskyldning for seieren når det blir 2-5, men det kunne fort stått 2-0 til Hønefoss tidlig, og da ville det blitt en helt annen kamp. Men fem mål på bortebane, og med fem ulike målscorere, det er jeg selvsagt svært godt fornøyd med, forteller Aalesund-trener Janne Jønsson.

Vi fikk se en relativt rotete innledning, hvor lagene følte hverandre på tennene. Men så satte Aalesund i gang med sin målorgie.

Mål, mål, mål, mål!

Først ut var Michael Barrantes. Han var langt under pari i hjemmekampen sist, men viste seg fra en helt annen side i kveld.

13 minutter ut i oppgjøret kombinerte Barrantes fint med Leke James, før han nærmest tuppet ballen i mål via stolpen med yttersiden av venstrefoten fra 20 meter.

En kanonscoring av stjernespilleren som har takket nei til ny kontrakt med Aalesund etter denne sesongen.

Og en real kalddusj for hjemmelaget, som nettopp hadde brent to store målsjanser ved Riku Riski.

Det skulle straks bli mer å glede seg over for de tilreisende. Mye mer.

For 7 minutter senere satt den igjen bak Steve Clark.

En avklaring etter corner endte i returrommet.

Der sto Jo Nymo Matland klar med storslegga. Med stor kraft klinket han til på volley, og det perfekt treffet sendte gjestene fra vest opp i 0-2.

Og nå raknet det fullstendig for hjemmelaget.

Drømmescoring

I det påfølgende angrepet fintet Hamed-Allah Aleksander Solli ut i pølsebua, før han kontrollert setter ballen i lengste hjørnet utagbart for Steve Clark.

En ny klassescoring og måltavla viste 0-3 etter 20 spilte minutter!

Det er lenge siden det har vært SÅ stille blant publikum på AKA Arena.

Men det stoppet ikke der.

For Leke James ville også være med på leken, og ti minutter før pause fikk han stå umarkert rundt straffemerket. Med god tid på seg, satte han enkelt inn 0-4 for oransjetrøyene.

All honnør til Aalesund for disse klassescoringene. Det er sjelden vi slipper inn så mange mål på hjemmebane, men så scorer de også på alle mulighetene i dag da, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud.

Nå skal det nevnes at Aalesund fikk uttelling på nær alle sine sjanser, mens vertene brant kampens aller største på stillingen 0-0. — Vi vant sjansestatistikken 6-5, så det er klart det er effektiviteten som er forskjellen på lagene i dag, mente Hønefoss-kapteien Tor Øyvind Hovda.

De siste minuttene inn mot hvilen fikk HBK låne ballen mye, men det var vanskelig å få øye på noe som skulle føre ringerikslaget nærmere scoringer.

HBK hardt ut i 2. omg.

Hønefoss gikk ikke overraskende svært offensivt ut fra start i andre omgang. Og på det første innlegget foran mål, var det hele fire hvitkledde spillere som ga alt i duell rett foran Sten Grytebust.

Litt senere fikk Riski en ny sjanse til å få opp stemningen på tribunen, men det gode skuddet ble stoppet av Grytebust nede ved stolperoten.

Så fikk vertene frispark fra 30 meter .

Og da var det tid for Aleksander Solli show del 1. Han tok sitt karakteristiske korte tilløp, og klinket ballen opp i krysset. Grytebust var på den, men skuddet var hardt og ballen glatt, så HBK fikk sin velfortjente redusering.

Også Steve Clark skulle få merke at ballen var glatt, for et langskudd fra Barrantes holdt på å skli gjennom hanskene til Clark og over streken.

Aleksander Solli show del 2.

Med ti minutter igjen å spille presenterte Solli seg nok en gang som den fryktede frisparkskytteren han er. Denne gang fikk ballen en dupp rett foran mål og gikk under Grytebust, som heller ikke nå klarte å forhindre scoring.

Like før hadde Alexander Mathisen fått et mål annullert for offside, så det kunne fort blitt en mer spennende avslutning enn den tilreisende fansen så for seg.

Det ble litt dramatikk mot slutten der, med de frisparkene. Jeg advarte mot å slappe av etter 1.omg, sier Jønsson.

Men den siste sluttspurten uteble fra hjemmelaget, og Aalesund kunne kontrollere inn til tre viktige bortepoeng i kampen om bronsemedaljene.

Sekunder før slutt satte Peter Orry Larsen den aller siste spikeren i kista. Larsen var først på et frispark fra Matland, og stusset inn en overbevisende 5-2 seier.