United møter fredag kveld det lavest rangerte laget av dem som er igjen i FA-cupen. Van Gaal tror Cambridges fysiske spill kan skape trøbbel.

— Det er alltid tøft å spille mot svakere lag. Tirsdag tapte for eksempel PSV Eindhoven, serielederen i Nederland, for treerlaget i 1. divisjon (Roda). Dette skjer også i FA-cupen. Det vil alltid være overraskelser, men jeg håper ikke vi blir et offer for det.

— Cambridge spiller en fotball som er veldig direkte og med mange langballer. De har fem-seks spillere som er over 1,9 meter, og de vil gjøre det vanskeligere for oss i forsvar. Gode forberedelser er derfor veldig viktig. Det blir ikke lett å slå Cambridge United, sa van Gaal under torsdagens pressekonferanse.

Siste tittelsjanse?

Nederlenderen bekreftet at spissen Robin van Persie og backen Luke Shaw er skadefrie før cupoppgjøret. Duoen mistet sist helgs 2-0-seier over Queens Park Rangers.

Stopperne Chris Smalling og Johnny Evans er derimot ute med skader. Det samme er Ashley Young.

De har fem-seks spillere som er over 1,9 meter.

Manchester United har ikke vunnet FA-cupen siden 2004. Turneringen er høyst trolig storklubbens siste mulighet til å vinne et trofé denne sesongen. I serien er rødtrøyene kraftig på etterskudd (12 poeng bak Chelsea), mens det i august ble umiddelbar ligacupexit mot 1.-divisjonslaget MK Dons.

Verdsatt turnering

Van Gaal har vunnet cuptitler i Nederland, Spania og Tyskland. Han mener det er noe helt spesielt med den engelske FA-cupen, verdens eldste klubbturnering.

— Atmosfæren er annerledes. Her er cupen veldig viktig for fansen og spillerne. De er forskjellen. Greit, i Tyskland vil det være fantastisk om du vinner cupen, men ikke i samme grad som her.

— Det er også flere folk på kampene. Selvsagt er det fulle tribuner når du møter Barcelona eller Atlético Madrid, men det er ikke mange slike cupkamper i Tyskland eller Spania, forklarer van Gaal.

Dette er øvrige kamper i FA-cupens 4. runde:

  • Lørdag: Blackburn - Swansea, Birmingham - West Bromwich, Cardiff - Reading, Chelsea - Bradford, Derby - Chesterfield, Manchester C. - Middlesbrough, Preston - Sheffield U., Southampton - Crystal Palace, Sunderland - Fulham, Tottenham - Leicester, Liverpool - Bolton.

  • Søndag: Bristol C. - West Ham, Aston Villa - Bournemouth, Brighton - Arsenal.

  • Mandag: Rochdale - Stoke. (©NTB)