Andenes IL jubler over å ha fått grønt lys fra Start til å spille treningskamp på Andøy. 18. juni møtes fjorårets eliteserielag og det nordnorske 4. divisjonslaget på Andesnes stadion.

— Vi har jobbet med dette siden januar, og er stolt over å få en klubb av Starts kaliber på besøk. Det er en stor klubb i norsk sammenheng, med en stolt historie og mange profiler på laget, sier nestleder Fredrik Sørensen i AIL til klubbens hjemmeside.

Det er Starts juniortrener Terje Ellingsen, som har en fortid i 4. divisjonsklubben, som har vært nordlendingenes kontaktpunkt inn mot Andenes. Før kampen skal Fredrik Strømstad, Ole Martin Årst, Bernt Hulsker og de andre Start-spillerne være trekkplaster på klubbens forballskole, som samler barn fra hele Vesterålen.

I Andenes ses Starts besøk på som sommerens høydepunkt.

— Slik jeg ser det er imidlertid arrangementer som dette også veldig god reklame for Andøy og Vesterålen. Siden 1996 har vi hatt besøk av Rosenborg en gang, samt Tromsø og Bodø/Glimt to ganger hver. Hver gang har vi fått strålende tilbakemeldinger på at plassen er vakker og at de kan tenke seg å komme tilbake. Dette er store klubber fra noen av Norges største byer, som følgelig har samarbeidspartnere som holder seg oppdatert på alt klubbene foretar seg. At vellykkede opphold i Andøy medfører god reklame for kommunen og regionen som helhet er det ingen tvil om, sier Sørensen til hjemmesiden.