SPANSK SUPERCUP: ATLÉTICO MADRID-REAL MADRID 1-0 (2-1 sammenlagt)

Atlético Madrid sjokkerte en hel fotballverden ved å snyte Real Madrid og Barcelona for seriegullet forrige sesong.

Denne sesongen blir Atlético på ny et lag å regne med. Hvert fall hvis man skal legge deres 1-0-seier over Real Madrids stjernegalleri fredag kveld til grunn.

Nysigneringen Mario Mandzukic' tidlige scoring sikret nemlig 2-1-seieren sammenlagt i den spanske supercupen. Dermed fortsetter trofésankingen under trener Diego Simeone.

Real Madrid skapte skremmende lite mot det robuste Atlético-forsvaret, spesielt etter pause, da Cristiano Ronaldo hadde kommet inn etter å ha blitt hvilt fra start.

Kampen manglet ikke dramatikk. Atlético-trener Diego Simeone ble sendt til tribunen i første omgang for å skjelle ut linjedommeren, mens Real Madrid-spiller Luka Modric fikk rødt kort på overtid.

Nysigneringene kombinerer

Atlético Madrid har solgt viktige spillere som David Villa, Diego Costa og Filipe Luis denne sommeren, i tillegg til at lånesoldaten Thibaut Courtois har dratt tilbake til Chelsea. Men allerede i det andre minuttet mot Real Madrid fredag skulle nysigneringene virkelig vise seg frem.

Deres nye keeper Miguel Ángel Moya klinket ballen mot Real Madrid-stopperne, Reals stoppertalent Raphal Varane headet ballen bakover i stedet for fremover. Atléticos Antoine Griezmann, som også han ble kjøpt i sommer, var våken, og fikk headet ballen videre før Sergio Ramos var på den.

Det åpnet opp muligheten for Diego Costa-erstatter Mario Mandzukic, som hamret hjemmelaget i ledelsen.

Simeone utvist

Selv om Atlético har hatt mange utskiftninger på spillersiden, er den aller viktigste mannen fortsatt på plass. Og trener Diego Simeone har heller ikke mistet engasjementet etter fjorårsesongens suksess.

Etter 25 minutter skjelte han ut linjedommeren for å ikke slippe inn Juanfran på banen, etter at høyrebacken hadde fått behandling på sidelinjen.

James Rodriguez var svært nære scoring like før pause. Foto: REUTERS

Simeone ble sendt på tribunen for tiraden, men løftet armene for å fyre opp hjemmepublikummet før han beveget seg bort fra teknisk sone.Real Madrids nysigneringer var naturligvis også lystne på å vise seg frem. VM-profilen James Rodriguez var for eksempel kun centimetere fra å utligne like før pause.

Ronaldo inn

Real Madrids skadeplagede superstjerne Cristiano Ronaldo startet kampen på benken, men ved pause valgte trener Carlo Ancelotti å bruke ham.

Atlético Madrid gjorde det svært vanskelig for Carlo Ancelottis Real Madrid. Foto: AP

Det ga imidlertid ikke umiddelbare resultater. Atlético hadde fått kampen inn i sitt spor, og 2-0 så mer sannsynlig ut enn 1-1.Med rundt 20 minutter igjen hadde for eksempel Koke et svært godt forsøk, et langskudd som føk litt over krysset til Iker Casillas' Real Madrid-mål.

Som tradisjonen tro i spanske storoppgjør, fikk dommeren til tider svært lidenskapelige «råd» fra de to lagene.

En av de klareste dommerkontroverserne kom etter rundt 75 minutter, da Atléticos Raul Garcia gikk inn i en duell med strake bein, en takling som kanskje burde vært nok til et andre gule kort.

I stedet var det Real Madrid som skulle få en mann utvist, da Luka Modric fikk marsjordre på overtid.

«Los Blancos» virket litt maktesløse, og måtte konstatere at byrivalen tok første stikk denne sesongen.

Den spanske serien sparkes i gang lørdag klokken syv, med oppgjøret mellom Malaga og Athletic Bilbao.

For Madrid-klubbene er første seriekamp mandag. Da møter Real Madrid nyopprykkede Cordoba på Santiago Bernabeu, mens Atlético Madrid starter på bortebane, i lokaloppgjøret mot Rayo Vallecano.