Norske langrennsjenters suksesstrener blir skiskyttertrener sammen med Martin Fourcades trener.

Egil Kristiansen ga seg som trener for norske langrennsjenter og verdens desidert beste langrennslag for kvinner.

Martin Fourcades trener

Franske Siegfried Mazet har vært sjef for franske skiskyttere som har vært beste nasjon de to siste VM og som har hatt den desidert beste skiskytteren i Martin Fourcade de siste sesongene.

Egil Kristiansen (t.h) og Siegfried Mazet gjør intervjuer etter at det ble klart at de to skal trene det norske herrelandslaget i skiskyting. Foto: Kurt B.M. Haugli

Nå skal de sørge for litt mer stabilitet i et norske skiskytterlag for herrer som de siste par sesongene har variert fra glimrende til skuffende.Etter årets sesong, som ble toppet med et godt VM på hjemmebane, ble det klart at hovedtrener for det norske herrelaget i skiskyting, Egil Gjelland, kom til å gi seg. Han har kombinert jobben som skiskyttertrener med gårdsdrift. Etter sesongen var det slutt.

Når så også skiskytternes langrennstrener Ola Ravald fikk jobb som trener for svenske langrennsløpere, måtte sportssjef Morten Aa Djupvik sette sammen et nytt trenerteam for Bø-brødrene, Emil Hegle Svendsen og legenden Ole Einar Bjørndalen.

Godt lag, varierende prestasjoner

Norge har gått for å ha det beste herrelandslaget i skiskyting de siste par årene. De har også vunnet nasjonscupen de to siste sesongen med knapp margin til det franske laget som Mazet har hatt ansvar for.

Men samtidig har prestasjonene variert voldsomt. Ikke minst i verdenscupen. Det er vel strengt tatt bare en løper som har prestert jevnt hele tiden og det er yngstemann på laget, Johannes Thingnes Bø.

Suksess de siste seks årene

Egil Kristiansen har vært hovedtrener for det norske kvinnelandslaget i perioden fra 2006 til i vår. Han ga seg etter sist sesong. En sesong hvor norske langrennsjenter har herjet i sporet. Slik har det ikke alltid vært i hans tid som sjef for jentene. Etter VM i 2009 hadde det norske kvinnelaget svært middelmådige resultater og mange kommentatorer mente at Egil Kristiansen måtte gå.

Han fortsatte og etter VM i Oslo i 2011 hvor norske jenter tok gull på alle distanser unntatt en, ble han kåret til Årets trener på Idrettsgallaen.

Her finner du mer om skiskyting selv om det aldri så mye går mot sommer:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages: