4. oktober fikk Markus Henriksen den tunge beskjeden om at en kneskade han hadde pådratt seg på trening kom til å sette ham ut av spill i tre måneder.

Da hadde midtbanespilleren storspilt på AZ-midtbanen, og var endelig tilbake i landslagsvarmen etter noen tyngre måneder.

— Jeg lyver ikke når jeg sier den skadeperioden var en veldig tung periode for meg, sa da også Henriksen til Alkmaars hjemmeside da han endelig kunne trene for fullt igjen 5. januar.

Før han la til:

— Nå handler det om å få trent godt og kjempe meg tilbake tilbake på laget!

Scoring, Ajax-seier - og to mål

Vel. Det har midtbanespilleren klart. For å si det mildt.

Det første beviset på at han var tilbake i slag fikk 22-åringen da han scoret mot Heracles i 3-1-seieren for åtte dager siden.

I midtuka var han med på å slå Ajax 1-0 på bortebane. Før han - mot Groningen søndag kveld, og da AZ trengte det som mest - slo til igjen.

Etter å ha havnet under 0-2 i bortekampen klarte AZ å utlikne ved Steven Berghuis og Jeffrey Gouweleeuw. Så, i det 65. minutt, gjorde Henriksen som mot Heracles. Og ikke nok med det: Åtte minutter før slutt var den tidligere RBK-eren frampå igjen.

4-2, og to scoringer signert Henriksen.

— For en sinnssyk kamp! Herlig laginnsats og to mål er også fint!, skriver Henriksen på Twitter.

Dermed er AZ på fjerdeplass på tabellen med syv seirer og kun ett tap på de ti siste kampene. En større og større årsak til det: Markus Henriksen.