Tre dager før EM sparkes i gang i Frankrike tapte regjerende mester Spania 0-1 for Georgia, et lag som ligger på 137.-plass på FIFA-rankingen.

Spanjolene, som vant EM i både 2008 og 2012, dominerte privatlandskampen fra start til slutt i Getafe, men maktet ikke å finne veien gjennom et velorganisert Georgia-forsvar.

Mot spillets gang, scoret Tornike Okriashvili kampens eneste mål etter 40 minutter og ble matchvinner.

Georgia ligger på 137.-plass på FIFA-rankingen og hadde ikke vunnet en fotballkamp siden seieren mot Gibraltar i EM-kvalifiseringen i oktober. Spania, på sin side, hadde ikke tapt på 12 kamper.

– Skrekkens generalprøve. Eneste som ikke var under pari var Casillas, Rico, Bartra, Azpilicueta, Bruno og Morata, skriver Petter Veland, ekspert på spansk fotball, på Twitter.

Med flere mesterligafinalister tilbake fra Real Madrid og Atlético Madrid stilte faktisk Vicente del Bosque et sterkere lag enn han gjorde i kampene mot Bosnia og Hercegovina (3-1) og mot Sør-Korea (6-1).

Aritz Aduriz og Thiago Alcántara hadde gode muligheter før Georgia tok ledelsen, mens Andrés Iniesta, Nolito og Jordi Alba misbrukte sine sjanser etter hvilen.

Spania må få skikk på formen før mandag 13. juni. Da venter Tsjekkia i lagets første EM-kamp på fransk jord.

(©NTB)