— Det er så deilig at vi endelig får uttelling for innsatsen som vi legger ned. Jeg tror ikke det er et lag i den øverste divisjonen som jobber i nærheten av like hardt som oss. Tidligere har vi ikke hatt marginene med oss, men i dag klarer vi å omsette innsatsen i scoringer, sa en strålende fornøyd Ole Amund Sveen etter seieren i Ålesund.

Kommentar:

Sveen utlignet

AaFK tok ledelsen allerede etter ett minutt, men de var i realiteten likevel aldri med i kampen. Sogndal løp rett og slett mer og lenger enn sine motstandere, og skapte sjanser på løpende bånd. Bare en strålende AaFK-keeper, Andreas Lie, var årsaken til at Sogndal ikke ledet med både ett og to mål allerede før ti minutter var spilt. Så 1-1, i det 14. minutt, var egentlig både rett, rimelig og fortjent.

Sogndals Ole Amund Sveen setter inn 1-1 forbi keeper Andreas Lie i eliteseriekampen mellom Aalesund og Sogndal på Color Line Stadion. Foto: NTB scanpix

Sveen var den som satte inn utligningen, etter strålende opprulling langs høyresiden. Lie fortsatte storspillet i AaFK-målet, og var årsaken til at det stod 1-1 til pause. Uttellingen for Sogndal i 2. omgang, først etter selvmål ved Mikkel Kirkeskov, så ved Martin Ramsland, før Gilbert Koomson satte inn 4-1 bare to minutter etter 3-1. ## — Presse som gale

— Vi lot oss aldri stresse etter baklengsmålet. Vi holdt oss til kampplanen og malte på, forklarer Sveen.

Og kampplanen han refererer til er ingen hemmelighet.

— Vi skulle være oss selv, tørre å holde ballen i laget, og så skulle vi presse som gale når AaFK hadde ballen. Og det siste kan vi vel trygt si at vi klarte å stresse dem på, smiler Sogndal-spissen.

— Vi er et godt lag

Før sesongstart var Sogndal spådd å være et av lagene som må kjempe for å unngå nedrykk. De siste to kampene, hjemme mot Rosenborg og borte mot AaFK, viser i særdeleshet at det er en del eksperter som bør revurdere sine spådommer. For Sogndal fremstår ikke bare som et hardtkjempende lag med pondus. De spiller i tillegg med entusiasme, ferdigheter og struktur.

— Jeg har ikke merket meg så mye med hva andre sier om oss. Jeg vet at vi er et veldig godt lag. Når vi i tillegg spiller med den intensiteten og den gløden som vi gjør, så er vi vanskelige å slå. Så får vi se hva det holder til, sier Ole Amund Sveen.