Det til vanlig etterrettelige tyske fotballmagasinet Kicker skriver fredag at Hertha Berlin er interessert i Veton Berishas tjenester fra og med neste sesong.

Den tidligere Viking-spilleren har gjort sine saker bra i 2. Bundesliga-klubben Greuther Fürth etter overgangen fra Stavanger i fjor sommer.

Nordmannen har to år igjen av sin nåværende kontrakt og må i tilfellet kjøpes fri av Hertha Berlin, som jager en kvalifiseringsplass til neste års Champions League.

— Har fart og er allsidig

Dersom overgangen blir en realitet, vil Berisha bli lagkamerat med Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred. Begge er fast inventar på laget fra den tyske hovedstaden.

«Preetz og Dardai (Hertha Berlin-manager og trener, journ. anm.) liker hans fart og allsidighet. Det faktum at Berisha ikke er ferdig utviklet som spiller ennå, teller også positivt», skriver Kicker om storklubbens interesse for unggutten.

22-åringen står med seks mål på 31 kamper. Han har også notert seg for fire målgivende pasninger.

Hertha Berlin ligger på 5. plass i Bundesliga to runder før slutt. Det er bare målforskjellen som skiller dem fra den lukrative 4. plassen, som gir kvalifisering til neste års utgave av Champions League.