KRISTIANSUND — SANDNES ULF 3-1

KRISTIANSUND (aftenbladet.no): Ti serierunder før slutt tetter det seg til i toppen av 1. divisjon. Sandnes Ulf kunne fått en luke til sine konkurrenter med tre poeng i Kristiansund, men en ti minutters black-out like før pause i Kristiansund påførte gaukene tre baklengsmål og en tapt kamp. For selv om gjestene prøvde etter pause, og reduserte en gang, var de aldri i nærheten av å hente opp KBKs forsprang.

STYGT TAP: Bengt Sæternes og Sandnes Ulf fikk en skikkelig nesestyver i Kristiansund. Foto: NTB scanpix

Så skal det sies at det målløse oppgjøret mellom Sogndal og Brann på Fosshaugane gjorde at Brann bare kom ett poeng nærmere Ulf, og at Sogndal ikke maktet å øke luken til mer enn fem poeng. Men Kristiansund er ikke ute av kampen om andreplassen, de er nå bare to poeng bak Sandnes Ulf.

Misbrukte straffe

Det kunne sett veldig annerledes ut på Kristiansund stadion. Sandnes Ulf fikk nemlig straffespark etter 14 minutter, da Andreas Rødsand la Kent Håvard Eriksen i bakken innenfor 16-meteren. Straffesparket var klart det, men som mot Brann i Bergen, klarte ikke Ulf å score. Det var Eriksen som selv tok sparket fra krittmerket. Han skjøt til venstre, og dit gikk også KBK-keeper Conny Månsson og reddet straffesparket.

Likevel fortsatte Sandnes Ulf med et overtak fram til halvtimen var spilt. Så ble kampen avgjort. Først klarerte 17 år gamle Axel Kryger svakt etter et innkast for hjemmelaget, ballen gikk rett i beina på Rozhat Shaswari, som fra 14 meters hold plasserte ballen i mål, bak Ingvar Jónsson.

Samme mann økte til 2-0 etter 41 minutter, da han fikk en retur fra Ingvar Jónsson i beina inne i feltet, og satte ballen i mål via islendingen. Som om ikke det var nok, kunne Daniel Berg øke til 3-0, da han utfordret et ryggende Ulf-forsvar, og fra 18 meter skjøt hardt i mål.

Sandnes Ulf reduserte til 3-1 midt i andre omgang, da Kent Håvard Eriksen kom på en fint løp, og var alene med Conny Månsson ved spissen av 16-meteren. KBK-keeperen vant den første duellen, men returen gikk til Marius Helle, som headet ballen i det tomme mål.

— Fulgte ikke med

— Vi tapte denne kampen på en periode vi ikke kan være bekjent av, mener trener Bengt Sæternes. Vi følger jo ikke med, og blir hardt straffet. Så er det en mager trøst at vi var bedre i den andre omgangen, sier Sæternes.

Han vil ikke legge skylden på tapet for det misbrukte straffesparket.

— Nei, det var ikke der vi tapte kampen. Det er ikke godt nok å gi opp på måten vi gjorde i det siste kvarteret av første omgang.

Sandnes Ulfs neste oppgave er hjemmekamp mot Hødd neste mandag.