TRONDHEIM (adressa.no): Da Nicki Bille Nielsen fikk en ny sjanse av RBK etter politisaken i Danmark i påsken, var full alkonekt og fortsatt sinnemestringskurs to av premissene. Det tredje var at dansken må gjøre sosialt arbeid for klubben.

Denne uka blir det bestemt hvilket sosialt arbeid Nicki Bille skal gjøre. På Brakka har det vært et rush av henvendelser for å knytte til seg den danske urokråka.

— Vi har fått et tosifret antall henvendelser med ønske om å benytte Nicki i sosialt arbeid. Henvendelsene har kommet både fra privatpersoner og fra ulike lag og organisasjoner, sier Erik Hoftun.

Vil hjelpe mennesker som har det tøft

Mens Hoftun og klubbledelsen ikke ønsker å dele hvilke tanker de har om Bille Nielsens sosiale engasjement, letter dansken selv litt på sløret i forhold til hva han ser for seg.

— Jeg kunne godt tenke meg å hjelpe noen som har det tøft i livet. Barn eller voksne som sliter med sosiale problemer eller sykdom, sier spissen.

Glad for interessen

Bille Nielsen er veldig glad for at så mange har henvendt seg til klubben med ønske om å bruke ham i en positiv sammenheng.

— Det føles godt at så mange ønsker å ha meg med. Jeg tror at det er mange som ser at jeg er en veldig åpen og positiv person som er imøtekommende overfor andre mennesker, sier han.

— Det er mange som går gjennom livet og bare erfarer – ikke lærer. Nicki har gjort feil, og kommer sikkert til å gjøre feil igjen. Men han har likevel lært av det han har gjort. Når han nå må by på seg selv gjennom sosialt arbeid, kan han gi gode råd til folk som har vært ute i hardt vær. Der har Nicki erfaringer han selv har kjent på kroppen, sier trener Per Joar Hansen.

Bille bestemmer selv

18 dager er gått siden Rosenborgs sportslige leder la fram lista med krav til Nicki Bille Nielsen som betingelse for hans fortsatte tilværelse som RBK-stjerne.

Mens det totale alkoforbudet og kravet om å fortsette sinnemestringskurset var håndfast og konkret, var det siste punktet på lista noe mer ullent. Bille skulle gjøre med sosialt arbeid, krevde Hoftun.

Nå, nesten tre uker senere, er det fortsatt ikke klart hva Nicki Bille skal gjøre.

— Planen var å få på plass et opplegg i forrige uke, men da var jeg på reise. Derfor skal vi sette oss ned med Nicki denne uka. Da skal vi gå gjennom det vi har fått av innspill fra ulike hold, og en del tanker vi har selv. Det har uansett vært viktig ikke å forhaste oss i denne saken. Det er viktig at opplegget blir bra, og at vi ikke tvinger Nicki inn i noe han ikke har lyst til å gjøre, sier han.