Rundt 2100 tilskuere hadde møtt opp på Florø stadion for å se byens stolthet yppe seg mot overmakten — regjerende cupmester Molde. Tor Ole Skullerud hadde før kampen advart mot å ta lett på Florø, og det faktum at han stilte med et tilnærmet toppet Molde-lag vitnet om at han forventet tøff motstand.

Vakker scoring

Molde så bunnsolide ut i åpningen, og etter bare åtte minutter tok de ledelsen etter et glimrende langskudd fra venstreback Joona Toivio. Finnen med den beryktede dødballfoten fikk ballen til venstre for 16-meteren, og på halvspretten smelte han den i en perfekt bue over Florø-keeperen og i mål.

Gjestene presset videre etter scoringen, men evnet ikke å omsette ballbesittelsen og de mange overgangsmulighetene i scoringer. I stedet klarte hjemmelaget å kjempe seg inn i kampen igjen, og da det var spilt 24 minutter rystet Stefan Aase det sovende Molde-forsvaret.

Tok føringen

Et skuddforsøk ble blokkert og ballen ble liggende igjen på 12-13 meters hold. Der dukket Aase opp og sendte ballen kontant i mål. Petter Aase satte ballen i Molde-målet igjen like etter, men denne gangen hadde dommeren blåst frispark til gjestene etter noen tøffe dueller inne i boksen.

Florø skapte et par sjanser til før pause, men Molde slapp med skrekken og kunne gå i garderoben på stillingen 1-1. I pausen ble Even Hovland byttet ut til fordel for Ole Martin Rindarøy. Det var et mer helstøpt og balansert Molde-lag som kom ut på banen igjen, og Florø fikk etter hvert mer enn nok med å forsvare seg.

Kapteinen tok ansvar

Etter 61 minutter løsnet det omsider for den regjerende cupmesteren. Hjemmelaget mislyktes i å klarere et hjørnespark fra venstre, og inne i 16-meteren var kaptein Daniel Berg Hestad våken og banket inn ledermålet.

Både Fredrik Gulbrandsen og Etzaz Hussain ble etter hvert byttet inn for Molde, men ingen av dem klarte å bidra til at de blåhvite fikk tredjescoringen som ville drepe spenningen.

Florø kjempet hele veien inn, men Molde forsvarte seg heroisk og sikret til slutt avansementet til fjerde runde i cupen.