TROMSØ/MO: Jensen, som går for Team Nord-Norge, skadet seg i hånda fredag den 20. november etter å ha falt på isen under en løpetur. Legenes første prognoser var at han trolig var ute i fire til seks uker.

Rolf Einar Jensen på klatretur. Foto: @rofff1/instagram.com

Det skulle gå mye raskere. Allerede drøye tre uker – eller 23 dager – var han ikke bare tilbake i full trening, men også i løypa med startnummer på brystet.– Jeg gikk et 10 kilometer langt kretsrenn på Mosjøen sist søndag, og jeg skjønner jeg har vært heldig fordi skaden kunne satt meg ute mye lengre. Overraskende, sier Jensen til iTromsø.

Fortsatt smerter

Selv om han er så godt som friskmeldt kjennes fortsatt smertene i hånda.

– Legene sier jeg kan komme til å kjenne det en stund, men jeg skader meg ikke noe mer av å trene nå. I går kveld (mandag red.anm.) staket jeg en time, sier Jensen til iTromsø.

Etter at siste eksamen for semesteret var avlagt på Universitetet i Tromsø reiste han hjem til familien på Mo, og har brukt de siste ukene på å holde på formen.

– Jeg har gått på ski med en stav og løpt mye, sier Jensen som i sommer satt ny rekord da han ble den raskeste som hadde løpt over fjellkjeden ”De syv søstre” på Helgeland.

Positivt for NM

Faktisk mener Jensen skadeavbrekket kan slå positivt ut.

– Det er kjedelig ikke å gå skirenn, men i stedet for å reise rundt har jeg fått trent på en måte som gjør at jeg står enda sterkere rustet inn mot NM på ski i januar. Slik sett har ikke e skaden satt meg noe tilbake, mener Jensen.

I NM på Kvaløysletta er målet å hevde seg på enten 15 kilometer klassisk eller 30 kilometer med skibytte i en råtøff konkurranse.

– Klarer jeg opp mot topp 10 vil jeg være fornøyd, sier Jensen.

Trener Roy Helge Larsen i Team Nord-Norge tviler ikke på Jensen vil være klar til å prestere i et NM.

– Han trener godt nå, og skal gå renn som blir viktige i forkant av mesterskapet, sier Larsen til iTromsø.