OPPRYKKSKANDIDAT: TUILs Håkon Kjæve vinner her en hodeduell i en kamp mot Alta. OPPRYKKSKANDIDAT: TUILs Håkon Kjæve vinner her en hodeduell i en kamp mot Alta. Foto: Tom Benjaminsen

Denne kampen kan være det perfekte vorspielet før Norge - Kroatia

Tromsdalen håper på over 500 tilskuere i opprykksjakten mot Grorud.

TUIL ARENA: Kampen spilles i en landslagsuke, og TIL har derfor spillefri, så om du skal se lokal toppfotball er TUIL Arena eneste alternativ søndag.

For mange kan kampen være et perfekt vorspiel til Norge – Kroatia som starter tre timer senere.

– 500 tilskuere på TUIL Arena? Det bør være realistisk. Vi har hatt et par kamper i år, riktignok mot lokale 2.-divisjonslag, med drøyt 400 tilskuere, sier TUILs daglige leder Roger Ness.

– Må vinne

Etter en tøff start på høsten, med tap mot Finnsnes og uavgjort mot Kjelsås, er opprykkshåpet på nytt tent i Dalen. To overbevisende seire mot Senja og Holmen, samt at KFUM tapte mot Grorud og spilte uavgjort mot Stabæk 2, har bidratt sterkt til det.

Med åtte serierunder igjen har KFUM, Grorud og TUIL henholdsvis 44, 43 og 40 poeng.

Søndag skal TUIL møte Grorud i en kamp som vil definere hvordan høsten blir i Dalen.

– Jeg tror nesten vi må vinne. Vi har ikke råd til mange poengtap i de kampene som er igjen. Og de to kampene mot Grorud og KFUM er det helt avgjørende at vi vinner, sier Håkon Kjæve.

Også Kjæve håper på 500 tilskuere på 2.-divisjonsoppgjøret.

– Jeg tror været har veldig mye å si, men det hadde vært artig om det møtte opp litt folk. Det betyr helt klart mye for oss, sier han.

– Klamme hender

I TUIL har man god erfaring med viktige høstkamper – enten spiller laget for opprykk eller for å berge plassen.

– Det ligger i folkesjela her å ha klamme hender og galopperende hjerte på denne tiden av året, sier Ness.

Søndag vant TUIL hele 5–0 borte mot Holmen. "Dalingan" har nå 7-1-1 på de ni siste kampene.

– Tidligere i år har vi ikke fått ut potensialet vårt. Vi har egentlig hatt mer å gi og akkurat nå begynner vi å få ut litt av det som bor i laget, sier Kjæve.

Grorud vant 1–0 mot TUIL i vårsesongen.

– Det var en fryktelig kamp, nesten vår dårligste i hele år. Å møte Grorud hjemme blir noe helt annet. Vi har mildt sagt noe å revansjere. Jeg tror det kan bli en artig kamp, sier Håkon Kjæve.