TRONDHEIM (adressa.no): Jørgen Skjelvik (24) har levert varene i RBK-forsvaret denne sommeren. Nå er han sterkt ønsket i russiske Krylja.

– Jeg vet at det har vært konkret interesse fra utlandet, men har ikke noen kommentarer rundt det. Det er heller ikke noe jeg går rundt og tenker på, sier Skjelvik til Adresseavisen.

– Det er interesse fra utlandet rundt Jørgen. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Skjelviks agent Mike Kjølø.

RBK lunkne

Adresseavisen vet at russiske Krylja Sovetov Samara har budt én million euro for Skjelvik. Eller ni millioner kroner. Adresseavisen er også kjent med at RBK foreløpig skal være lunkne til budet på Skjelvik. Men at russerne fremdeles skal være interessert i å hente backen.

Sportslig leder Stig Inge Bjørnebye avviser ikke at det har kommet bud. Men en overgang virker i øyeblikket ikke å være nært forestående:

– Vi har ingen bud på bordet nå som er aktuelle, som vi vurderer, sier han.

Skjelvik selv sier altså han er rolig på alt som skjer i overgangsvinduet. Han har startet de siste 14 kampene, enten som stopper eller back, og nå virker det som han mer og mer er i ferd med å skyve Mikael Dorsin ut av Brutterns klareste førsteellever.

Mot LSK duret han opp og ned langs kanten i 90 minutter, og mot Debrecen i midtuka serverte han Matthias Vilhjalmsson — islendingens første mål for RBK.

– Det har vært veldig artig å spille back. Samtidig blir det nok en del rullering også i høst. Både som back og stopper, sier Skjelvik nøkternt.

– Hva tenker du om fotballframtida di?

– Med de ambisjonene RBK har, så er dette en god tid å være her. Så har jo også jeg ambisjoner om en dag å spille i utlandet. Men da må det stemme for både RBK og meg, svarer Skjelvik.

Krylja er nyopprykket etter én sesong på nivå to, og satser hardt på å etablere seg i eliteserien igjen. Klubben spilte kvalik til Europaliga i 2010, og den mest kjente spilleren de siste årene er nok den tsjekkiske tometermannen Jan Koller, som nå har lagt opp.

PS! Les mer om Skjelvik på Adressa Pluss og i dagens utgave av Adresseavisen. Der sier landslagsledelsen at de følger backen.