Der støtte han på mange av reporterne som har presset ham beinhardt i lange perioder av tiden i Glasgow.

— Jeg er ingen bitter mann og føler at jeg har gitt alt. Jeg føler at jeg fikk en sjanse, men i det siste har ikke utviklingen vært som vi ønsket. Spillerne har vist en god holdning. Jeg har ingen problemer med dem. Jeg kan se alle i øynene, sa Deila.

Han innrømmet at det røynet på.

— Det har vært en tøff uke med mye tankevirksomhet. Dette (slutte i jobben) er noe jeg har tenkt på en god stund. Laget har ikke prestert som det skulle, verken når det gjelder resultater eller spillemessig.

Deila har så godt som aldri droppet å stille opp for journalistene etter flyttingen til Glasgow.

Solid dose

Godt over 200 pressekonferanser er det blitt. — På et vis synd for oss journalister at han forsvinner. Deila har alltid stilt opp og svart uansett spørsmål. Selv om han har fått det samme 20 ganger før, sier BBC Skottlands Roddy Forsyth.

Ifølge Celtic var det Deila som selv tok initiativ til å hoppe av, men sannsynligvis ville han ikke fått fornyet tillit etter denne sesongen uansett.

Onsdag ble det klart at Deila gir seg som manager etter denne sesongen. Han kom til Celtic sommeren 2014. Deila har fem kamper igjen på Celtic-benken, og det meste tyder på at han reiser fra Skottland med et nytt seriegull 15. mai.

— Jeg føler mye for Celtic, og jeg vil alltid være en Celtic-supporter, sa Deila torsdag. (©NTB)