Mesut Özil må belage seg på flere måneder på sidelinjen. Mesut Özil må belage seg på flere måneder på sidelinjen. Foto: Reuters

Özil ute i flere måneder

Arsenal må klare seg uten stjernespilleren.

Arsenal-spiller Mesut Özil har pådratt seg et delvis avrevet leddbånd i kneet og må belage seg på en lang skadeperiode.

Midtbaneprofilen klaget på smerter i kneet da han sluttet seg til den tyske landslagstroppen denne uken, og ble sendt til München tirsdag for å få tatt røntgenbilder.

— Dagens undersøkelse avslørte at det ytre leddbåndet i det venstre kneet er delvis avrevet, opplyser Det tyske fotballforbundet.

Nyheten om Özil-skaden kommer meget ubeleilig for et allerede skaderammet Arsenal-mannskap. Fra før har London-klubben sentrale brikker som Aaron Ramsey, Mikel Arteta, Theo Walcott, Mathieu Debuchy og Olivier Giroud på sidelinjen.

6,5 år med skader

Arsenal-nettstedet Arsenal Report har kartlagt klubbens skader siden i fjor sommer. Den undersøkelsen avdekket totalt 84 forskjellige skader. Totalt har skadene gitt spillerne 2379 dager på sidelinjen. Det tilsvarer drøye 6,5 år.

Arsène Wenger har tidligere uttalt at han ønsker å gjennomgå klubbens treningsopplegg for å finne årsaken til de mange skadene.

Siste skudd på skadestammen er altså Mesut Özil. Tyskeren spilte hele kampen da Arsenal tapte 0-2 for Chelsea i Premier League søndag. I den kampen pådro også Chelsea-spiller André Schürrle seg en smell, og også han sto også over onsdagens tyske landslagstrening.

Hodebry for Löw

Tysklands landslagssjef Joachim Löw mangler allerede flere av sine største stjerner til kampen mot Polen. Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira, Benedikt Höwedes, Marco Reus og Mario Gómez er alle skadd. Schalke-stjernen Julian Draxler har slitt med influensa den siste tiden, men var ventet å slutte seg til den tyske troppen onsdag.

Tyskland møter også Irland til hjemmekamp i EM-kvalifiseringen kommende tirsdag. Landslagssjef Löw har gjort det klart at seks poeng på de kommende kampene vil gi den regjerende verdensmesteren god kontroll i gruppe D.

Tyskland slo Skottland 2-1 i sin åpningskamp. (©NTB)