NADDERUD: I debutåret 2003 som sjef på Brann-benken sto Mjelde med fattige to poeng etter fire kamper. I år viser fasiten for den regjerende seriemesteren fire poeng i samme tidsperiode.

– Vi har skuffet, det vet vi alle. Starten har vært langt dårligere enn det vi hadde forventet, sier Bruun-Hanssen.

Branns sportssjef hadde frem til Everton-kampene i februar kun vært med på en lang opptur. Nå er han oppe i sin første periode der klubben møter skikkelig motgang.

– Situasjonen er ny for meg, men dette er vi sterke nok til å klare. Klubben har vært oppi dette før, sier Bruun-Hanssen.

– Forventer du et trykk mot Mjelde i tiden som kommer?

– Mjelde må tåle presset

– Det er helt naturlig så lenge vi ikke har vært gode nok. Det må Mjelde også tåle, sier Bruun-Hanssen.

For tiden er han midt oppe i kontraktsforhandlinger med treneren. Partene er enige om at de ønsker å fortsette samarbeidet ut 2010, men diskuterer fremdeles det økonomiske innholdet i kontrakten. Sportssjefen synses ikke det er vanskelig å diskutere en forlengelse med treneren når klubben sliter sportslig.

– Nå må vi stå sammen. Dette forandrer ingenting. Jeg er sikker på at Mons vet hva som må til for å snu den negative trenden vi er inne i, sier Bruun-Hanssen.

At Mjelde ved flere anledninger har vært ute i hardt vær før, ser Bruun-Hanssen som en klar fordel.

– Klubben og Mons har taklet dette før. Det vil vi også gjøre nå, sier Bruun-Hanssen.

Etter kampslutt hang skuffelsen utpå Brann-spillerne. At tittelforsvarerne ikke har møtt motgang på halvannet år, er en ekstra utfordring.

– Mangler selvtillit

– Selvtillit er ikke noe du kjøper i butikken. Det er ekstra tøft å være i forsvarsposisjon når du ikke når opp til det nivået du vet du har inne. Å takle det, er en ekstra utfordring for spillerne, sier Mjelde.

I går forsvant stort sett det lille de hadde av selvtillit allerede etter ti minutter. Kristjan Sigurdsson og Daniel Nannskog gikk inn i en duell skulder mot skulder. Nannskog falt og dommer Espen Berntsen blåste for straffe.

– Sett fra min posisjon var straffen utrolig billig, sier Mjelde.

– Første omgang er ikke så dårlig fra vår side. Da er det mest marginer som går imot oss, men det er ingen unnskyldning. Marginer er heller ikke tilfeldig, sier Mjelde.

For etter 2. omgang var tapet mot fjorårets sølvvinner fullt fortjent. Branns eneste skikkelige sjanse etter hvilen hadde Thorstein Helstad. Spissen hadde vært tilnærmet usynlig i 58 minutter, men våknet da Petter Vaagan Moen traff prefekt med en langpasning. Helstad satte fart, trillet ballen forbi keeper Jon Knudsen, men til toppscorerens store fortvilelse gikk ballen i stolpen.

Derfra og ut gikk det meste i svart for Brann. Stabæk kontret direkte og Somen Tchoyi spilte Nannskog mesterlig igjennom. Svensken gjorde ingen feil alene med Udjus.

– Den scoringen var skrekkelig. Der lurer jeg på hva flere tenkte, sier Mjelde.

Stygge forsvarsfeil

Etter 65 minutter var det Tchoyi sin tur til å gjøre Brann-ydmykelsen total. Kameruneren dro til fra 16 meter og ballen føk inn i hjørnet bak en sjanseløs Udjus.

Baklengsmål nummer 10 for Brann siden seriestart. Kun Lillestrøm med åtte baklengs er i nærheten av Branns skrekktall.

– Det er altfor mye, sier Mjelde og legger til: – Forsvarsrekken burde vært samspilt og unngått de store feilene. Vi må sette oss ned og se skikkelig på hva som skjer, sier Mjelde.

Etter den trøblete seriestarten får ikke Brann hjelp av terminoppsettet til å klatre på tabellen. Søndag venter Lillestrøm på Stadion og i runden etterpå er det Tromsø i Ishavsbyen.

– Det nytter det ikke å tenke på hvem vi møter. Utgangspunktet er at vi skal slå alle og det skal vi klare gjennom knallhard jobbing på trening, sier Bruun-Hanssen.