23 mål på 20 seriekamper i 1. divisjon i 2010. Legg på fire mål på tre forsøk i cupen. Totalen og snittet er imponerende fra den tidligere Lyngbø-spilleren.

– Jeg har hørt at det er ganske bra...

Bjånesøy liker ikke å skryte av seg selv, men vet at hun må levere varene, skal Sandviken overleve i eliteserien denne sesongen. Presset trives hun bedre med.

– Presset hjelper meg og det tar jeg til meg. Jeg vil hele tiden score.

– Vår viktigste spiller

Treneren legger i hvert fall ingenting i mellom. Han er klokkeklar på hvor viktig det er for Sandviken at Bjånesøy er i form og fortsetter der hun slapp i fjor.

– Hun er vel, kan du si, den viktigste spilleren for dette laget. Melissa har en enorm kapasitet og er en skikkelig lagspiller. Hun setter opp de andre og jobber også defensivt. Jeg ser ingen svakheter, og hun er ennå ikke ferdigutviklet, sier Øyvind Nordtveit.

Grunnen til at Bjånesøy måtte stå over seriepremieren borte mot Røa forrige helg, var at hun befant seg på landslagssamling med J19. Tirsdag ble hun matchvinner mot England med sin 1-0-scoring. Dermed sendte hun de norske jentene til sommerens EM. Det er faktisk en ulempe for Sandviken!

– For da mister vi henne i ytterligere to seriekamper i juni. Det er jo litt dumt, smiler Sandviken-treneren.

Arna-Bjørnar fikk utsatt sin seriestart mot Amazon Grimstad. Reglene fra forbundet sier at man må ha minst to landslagsspillere for å få søke om utsettelse. Sandviken har bare Bjånesøy nå.

– Vi får håpe en annen storspiller gjennom sesongen, så kan vi også søke utsettelse og få brukt Melissa mest mulig, melder Nordtveit med et smil.

– Den landskampen på tirsdag var noe av det kuleste jeg har vært med på. Helt ubeskrivelig. Selvsagt er det kjipt at jeg mister noen kamper for Sandviken i sommer, men vi har en så pass sterk stall at det bør gå bra, supplerer Bjånesøy.

Ønsket i Arna

At Bjånesøy brukte 1.divisjon som sin egen lekegrind gikk ikke upåaktet hen. I fjor sommer kom dagens motstander med en henvendelse til Bjånesøy.

– Arna-Bjørnar tok kontakt, men jeg tenkte aldri på å gå over til dem. Jeg ville fullføre kontrakten min med Sandviken, så rykket vi opp og nå synes jeg vi har mye spennende på gang her, sier Bjånesøy.

Nordtveit hadde ikke satt seg på bakbeina hvis Bjånesøy heller ville spille for Arna-Bjørnar.

– Hun hadde en amatørkontrakt med oss, så jeg ville ikke satt noen stopper for en slik overgang. Vi er veldig takknemlig for at hun ble værende.

Morten Kalvenes sier de tok kontakt med målmaskinen, men at partene aldri kom i nærheten av noe forhandlingsbord.

– Vi undersøkte status og hvilke fremtidsplaner hun hadde. Så ble det ikke noe mer, sier Arna-Bjørnar-treneren.

– Er hun god nok for Arna-Bjørnar?

– Vet ikke. I fjor spilte vi i hver vår divisjon, og jeg tror ikke jeg får sett så mange flere Sandviken-kamper denne sesongen. J19-landslaget er uansett en god referanse, og jeg registrerer at hun har hevdet seg godt der, svarer Kalvenes.

På Stemmemyren håper man at 1000 tilskuere dukker opp i ettermiddag. Selv om Sandviken er nyopprykket og Arna-Bjørnar medaljekandidat, tror man på et tett og jevnt lokaloppgjør.

– Sånn er det ofte mot Sandviken, jevne kamper. Men vi lever greit med favorittstempelet, melder Kalvenes.

– Mye prestisje på spill i hvert fall og de fleste spillerne kjenner hverandre godt. Disse kampene pleier å bli spennende, sier Bjånesøy.

– Hvor mange mål skal du score i år?

– Jeg har ikke tenkt noe tall. Det viktigste er å score nok til at Sandviken holder seg i serien. Jeg tror vi kan klare 9. plass, svarer snart 19 år gamle Bjånesøy.