BIELEFELD, TYSKLAND (Bergens Tidende) : — I mine villeste drømmer håper jeg at Cecilia tar dette på knockout. Det er viktig med knockoutseirer her i Tyskland, sier Brækhus’ amerikanske trener Johnathon Banks.

Selv er ikke Brækhus like opptatt av det. Det er tross alt 15 måneder siden hun bokset en proffkamp sist.

— Å vinne på knockout er ikke så viktig for meg. Det viktigste er å vinne. Jeg skal vise verden at jeg er tilbake, sier Brækhus foran lørdagens kamp mot Chris Namus fra Uruguay.

— Jeg går 10 runder hvis det må til. Ser jeg en mulighet går jeg selvsagt for knockout, sier Brækhus.

Hett navn i Tyskland

Cecilia Brækhus er tilbake i bokseringen lørdag. Foto: NTB SCANPIX

Fredagens innveiing foregikk på et Audi-senter i byen Bielefeld. Det skal bokses syv kamper lørdag kveld, kun en kvinnekamp. 12 mannfolk strippet seg en etter en ned til underbuksen, mens Brækhus og Namus stilte i bikini og lot seg veie. Brækhus veide inn på 66,6 kilo, mens mostander Namus var 200 gram lettere.Mens Namus stort sett fikk vandre i fred på Audi-senteret var det mange medier som ville ha fatt i Brækhus – både norske og utenlandske. Selve kampen lørdag kveld går på Gerry Weber Stadion i småbyen Halle i Westfalen, med foreløpig starttidspunkt rundt 21.30.

Brækhus’ forrige kamp var så langt tilbake som 29. november 2014. Da slo hun tyske Jennifer Retzke i København, men seieren kostet dyrt ettersom Brækhus pådro seg flere små bruddskader i foten. Etter en operasjon og mye tid på krykker brukte Brækhus hele 2015 på å komme tilbake i kampform.

— Jeg følte meg hjemme

Det har vært en turbulent tid både fysisk og mentalt, og Brækhus har fått ny trener i Johnathon Banks og tatt farvel med sitt gamle promoteringsselskap Sauerland. Brækhus har vært på treningsleir i Detroit i USA, og sparringen rapporteres å ha vært ekstra god foran dette comebacket.

— Jeg er selvfølgelig både spent og sulten. Men jeg føler meg i veldig bra form, og da jeg sto på innveiingen følte jeg meg hjemme. Jeg er klar som et egg, sier Brækhus når hun setter seg ned med Bergens Tidende.

— Det er 15 måneder siden sist du var i aksjon. Er du en bedre eller dårligere bokser nå?

— Styrke- og kondisjonsmessig er jeg der jeg var sist, det viser testene. Jeg har fått sparret mye og godt, så jeg er ganske rolig, sier Brækhus.

299 kroner

Endelig er «The First Lady» tilbake i ringen. Etter 27 ubeseirede kamper setter hun alle titlene sine på spill mot Namus. 28-åringen fra Montevideo har bokset 24 kamper og vunnet 21 av dem. Likevel regnes Brækhus som storfavoritt, hennes lange skadeavbrekk til tross. Namus har vært i VM-kamp tre ganger tidligere, uten å vinne noen tittel.

— Hun er en fighter med et stort hjerte. Men jeg er sterkere enn henne, sier Brækhus selvsikkert.

Namus er tre centimeter høyere enn Brækhus, og hun beskriver lørdagens kamp som «sitt livs sjanse».

— Målet mitt er selvsagt å vinne. Ikke bare for meg selv, men for hele Uruguay, sier 28-åringen.

Norske seere har muligheten til å se kampen, men det koster flesk. 299 kroner må du ut med for å se Brækhus-kampen på Viaplay, strømmetjenesten til Viasat.

I Tyskland vises stevnet på storkanalen RTL, men de fokuserer på hovedkampen mellom britiske Ola Afolabi og det tyske hjemmehåpet Marco Huck. Nattestid vises høydepunktene fra de andre kampene.