Olympique Marseille — Saint-Etienne 1-1

Olympique Marseille på bortebane. Du får knapt et tøffere debut i fransk seriefotball, selv om vertene har vært svært variable den siste sesongen. For Saint-Etienne ville poeng - og aller helst tre av dem - bety at laget for å innta 3.plassen i Ligue 1. Som sagt så gjort: En mesterlig kontring der innbytterduoen Romain Hamouma og Kevin Monnet-Paquet kominerte, sørget sistnevnte for at Saint-Etienne tok ledelsen på Stade Velodrome etter en sen scoring.

På det tidspunktet hadde Ole Selnæs blitt tatt av banen, men han rakk å være involvert i et av kampens avgjørende øyeblikk. For da Marseille hadde kjørt over bortelaget i èn time, forsøkte Selnæs å finne Vincent Pajot med en stikker. Den ballen kom aldri frem da en overivrig Nikolas N'Koulou kvestet Pajot. Det røde kortet svingte momentumet i Saint-Etiennes vei og grønntrøyene trodde de hadde sikret seieren med 1-0 etter 85 minutter.

Men tre minutter på overtid, i det som i praksis var det siste som skjedde i kampen, ruvet en umarkert Michy Batshuayi i luften og snøt Saint-Etienne for seieren.

— Det var selvfølgelig veldig artig å få debuten i en veldig stor og viktig kamp. Det er en fantastisk stadion og du får knapt bedre ramme rundt en kamp i hele Europa. For min egen del føler jeg det gikk bra og det kommer til å gå bedre og bedre. Men et billig mål på slutten ødela i dag, nå føles det veldig bittert, sier Ole Selnæs på telefon til adressa.no like etter kampslutt.

GOD DEBUT: Ole Selnæs kom helskinnet fra ligadebut mot Lassana Diarra og Olympique Marseille. Foto: Digitalsport

Selnæs lite involvert — Søderlund usynlig

Ole Selnæs startet i en vant rolle som en dynamo sentralt på midten i Saint-Etiennes nylig omlagte 4-3-3-formasjon. Men isteden for å innta servitørrollen offensivt, førte et massivt Marseille-press til at Ligue 1-debutanten hadde mer å gjøre som ryddegutt foran midtstopperne. Dermed slet Selnæs med å gjøre seg spesielt bemerket før pause der Alexander Søderlund knapt rørte ballen - i en tam 1.omgang.

For i oppgjøret mellom fransk fotballs to mestvinnende klubber, et rivaleri som stammer fra 60- og 70-tallet, var det lite som minte om gammel storhet selv om Marseille var det klart førende laget. Hjemmelaget hadde de to største sjansene da Saint-Etiennes franske landslagskeeper Stephane Ruffier mesterlig reddet et skudd fra kort hold fra Georges N'Koudou - før Rolando fikk muligheten på dødball like før pausesignalet.

Marseilles portugisiske midtstopper hadde løpt seg fri fra oppasseren før han ruvet over Ole Selnæs. Men headingen gikk over målet til Ruffier.

— Marseille er et veldig godt lag. Vi lå litt lavt og ventet på dem. Derfor ble det mye jobbing defensivt for å dekke rom for min del, sier Selnæs om de første 45 minuttene.

Rødt kort for grisetakling

2.omgang startet i bedagelig tempo, men det ble adskillig høyere temperatur da Marseilles Nikolas N'Koulou bestemte seg for å etterligne en hekksaks etter 60 minutter. Men istedenfor en hekk gikk det utover grønnkledde Vincent Pajot. Midt på egen banehalvdel, med en feilvendt Pajot foran seg, klippet N'Kolou motstanderne ned i en voldsom takling med begge bein. Saint-Etienne-spiller reagerte sterk, Ole Selnæs var blant dem som løp 30 meter for å oppsøke dommeren - som ikke hadde noe annet valg enn å gi Marseille-stopperen det røde kortet.

Dermed ble det helt andre arbeidsvilkår for Selnæs og Søderlund den siste halvtimen. Spesielt Selnæs kom mer til sin rett med større rom og langt mindre trykk fra motstanderen. Dermed sto de neste 20 minuttene for Selnæs' beste periode i kampen. Da spilte han seg kraftig opp, tok tak offensivt og begynte å strø pasningen i kjent stil. Helt til han ble byttet ut etter 81 minutter.

— Det ble lettere da vi tok over kampen. Vi fikk mer rom til å holde på ballen. Den fysiske formen er bra og jeg kjenner meg godt trent etter oppkjøringperioden, men jeg har ikke spilt så mange kamper. Det kommer til å bli bedre når jeg venner med til lagkameratene og serien, sier Selnæs - som gikk av på stillingen 0-0.

Utlignet i siste øyeblikk

Fire minutter senere trodde nok bortelagets supportere at Saint-Etienne hadde avgjort kampen. For på elleve sekunder gikk bortelaget fra å ha stått i mot en dødball i den ene enden, til å sette ballen i mål i den andre. Etter en mesterlig kontring der Alexander Søderlund, Romain Hamouma og Kevin Monnet-Paquet stormet i angrep, kombinerte de to sistnevnte før Monnet-Paquet lirket ballen i nettet mellom beina til Marseille-keeper Steve Mandanda — på bortelagets eneste avslutning på mål i hele kampen.

Dermed trodde de fleste at de Saint-Etienne kom til å klare å holde unna for et desillusjonert Marseille, men tre minutter på overtid ble Selnæs, Søderlund & co. snytt for et perfekt resultat. Michy Batshuayi sto mutters alene på et innoverskrudd frispark - og stanget inn utligningen.

Dermed ble det ingen ny norsk jubeldag på Stade Velodrome - stadioen som for nordmenn er mest kjent som der Norge vant 2-1 mot Brasil i fotball-VM for snart 18 år siden.