Over 3000 Malmö-supportere hadde tatt turen til Santiago Bernabéu tirsdag kveld for å bivåne Hareides siste kamp som trener for klubben. Det ble imidlertid en tung Malmö-dag.

Til slutt ble det hele 8-0 til Real Madrid. Det var tangering av rekorden for den største seieren i Champions League. I 2007/2008-sesongen vant Liverpool med samme sifre over Besiktas.

— Det stikker langt inn i sjela. Vi var ikke gode nok, vi var dårlige, og da får du slike resultater mot Real Madrid, sa Hareide i et intervju med Viasat.

— Jeg tar alle nederlag hardt, spesielt et nederlag som det her. Det finnes ikke noen unnskyldning for vår opptreden i dag, fortsatte han.

Nordmannen ble likevel møtt av hyllest fra de tilreisende Malmö-supporterne på flyplassen i Madrid. Det er tydelig at Hareide har en spesiell plass i Malmö-fansens hjerter.

  • Se video av seansen på flyplassen øverst i artikkelen!

- Sang som om vi hadde vunnet serien

BLE HYLLET: Åge Hareide takker Malmö-supporterne etter tirsdagens stortap for Real Madrid på Santagio Bernabéu. Foto: NTB scanpix

Hareide kunngjorde forrige uke at han gir seg som Malmö-trener etter to sesonger. Han innrømmet han at har vært i samtaler med det danske fotballforbundet om den ledige jobben som dansk landslagssjef, men hevdet at ingenting foreløpig er avklart rundt egen jobbfremtid.

Malmö-spillerne ble i Madrid over natten, mens Hareide tok kveldsflyet hjem. Han tok derfor avskjed med spillerne i garderoben.

— Jeg takket for kampen og ønsket spillerne god jul. Hva skal man si når alle er så langt nede? Jeg er veldig glad i spillerne og har sagt mye til dem tidligere, sier Hareide ifølge Aftonbladet.

Til tross for at målene rant inn i rekordfart, opplevde spillerne massiv støtte fra fansen under kampen.

— Det står 8-0 og de synger som om vi har vunnet seriemesterskapet, sier Malmö-spiller Anton Tinnerholm.

- Det var ingen fotballkamp

Malmös spill ble refset av eksperter i Sverige.

— Det ser ut som menn mot juniorer. Det er trist å se på, sa Island-trener Lars Lagerbäck i studiosendingen til svensk TV 3. — Klasseforskjellen er for stor. Dette er ingen fotballkamp. Det er utklassing, sa Aftonbladet-kommentator Erik Niva i den samme sendingen.

Også i Danmark ble Hareides siste Malmö-kamp fulgt med interesse.

— Landslagssjefsfavoritten blåst ut av Bernabéu, er tittelen hos DR.

— Åge Hareide ble ydmyket i sin siste kamp for Malmö, heter det videre.

  • Hør Aftenpostens sportspodcast her: