ULLEVAAL (Aftenposten): For å markere sin støtte til kampen for homofiles rettigheter, har Vålerenga byttet ut sine fire vanlige cornerflagg med flagg i regnbuens farger.

Dermed tar igjen den samfunnsbevisste og engasjerte klubben fra Oslo øst parti i viktige spørsmål i samfunnet sammen med klubber som blant annet Brann og Lyn.

— Dette er noe som er solid forankret i verdigrunnlaget vårt, og det er veldig fint å kunne vise det på denne måten når så mange er samlet her, sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Stig-Ove Sandnes, til Aftenposten før kampen mot Rosenborg på Ullevaal.

Det var arrangementssjef Anita Alexandersen som tok initiativ til å hente inn regnbueflagg, eller homoflagg, til Ullevaal. Hun bestemte seg for å gjøre det da Norges Fotballforbund etter litt om og men snudde etter først å ha nektet klubbene å markere sin støtte til de homofile på den måten.

FØLG KAMPEN MELLOM VIF OG RBK DIREKTE HER!

— Vålerenga har et særdeles godt og tydelig verdigrunnlag, er en åpen og inkluderende klubb, som er åpen for alle. Så at vi gjør dette i dag er helt naturlig for vår klubb, sier Stig-Ove Sandnes.

Vålerenga ønsker å ta samfunnet den er en del av på alvor. Blant annet kampanjen Vålerenga mot rasisme, som senere ble til noe langt større og viktigere enn en kampanje, illustrerer det. Organisasjonen ble startet i 1996 og samarbeider tett med klubben og deres supportere. Vålerenga mot rasisme vil ha rasisme og vold vekk fra fotballen og tribunene.

- Hvor viktig er det for dere å ta ansvar og del i samfunnsdebatten, Sandnes?

— Det er og har alltid vært viktig for Vålerenga. Helt tilbake til da Vålerenga mot rasisme ble startet. Vi tar sterk avstand fra all form for diskriminering. Alle som jobber, spiller og har tillitsverv i Vålerenga er veldig stolte av det, sier VIF-lederen.