Skal Ranheim spille i 1. divisjon neste sesong på sitt nåværende anlegg, hvilket er planen, må de oppgradere anlegget kraftig. Norges Fotballforbund (NFF) stiller et permanent krav om 1000 sitteplasser, hvorav 100 skal være under tak.

Det må føres opp sikkerhetsgjerde rundt banen, flombelysning må være på plass og undervarme må legges ned før det planlagte kunstgresset er på plass. Forbundet krever også tilrettelegging for TV-sendte kamper. Med andre ord er det en total vending av dagens fasiliteter.

Hos Ranheim er det enighet om at det er utfordrende å oppfylle kravene som møter dem i det som defineres som toppfotballen. Klubben har nå under et halvt år på seg til å få på plass størstedelen av fasilitetene.

– Noe tribuneanlegg er det vanskelig å komme utenom til seriestart , sier anleggssjef i NFF Ole Myhrvold med tanke på hvilke av NFF-kravene Ranheim kan få dispensasjon fra til seriestarten.

– Et ufravikelig krav er sikkerheten til spillerne og dommerne og skillet til publikum. På det kan vi ikke gi dispensasjon, sier Myhrvold.

– Jobber intenst med ny bane

Sportslig leder i Ranheim, Stig Winsnes, anslår at det i første fase vil være krav om at de må ha stoler til mellom 600 til 800 tilskuere.

– Ranheim ønsker veldig sterkt at vi får til en «nummer to-stadion» i byen, hvor det kan spilles 1. divisjon og eliteserie for kvinner, sier Winsnes.

– Gjør kravene at dere må spille på en alternativ arena en periode?

– Det tror jeg ikke. Vi jobber intenst med å få en egen bane klar på Ranheim. Vi har forstått det slik at fotballforbundet vil være sjenerøs med dispensasjonen så lenge det foregår en aktiv byggeprosess av tribuneanlegget.

Diskuterer samarbeid

Etter opprykket er nå Trondheims Ørn blitt en interessant partner.

– Vi ønsker at anlegget også skal huse et lag i eliteserien for kvinner. Vi har nå dialog med Trondheims Ørn om denne banen kan være en arena for dem, sier Winsnes.

Rosenborg skal også være med i dialogen rundt oppgraderingen av anlegget. Trondheims Ørn er selv positive til en eventuell flytting fra Dalgård.

– Byen trenger arenaer. Vi spiller på Dalgård, trener to-tre forskjellige steder og juniorlaget vårt spiller et annet sted. Et samarbeid er interessant , sier Pål Strand daglig leder i Trondheims Ørn.

De to klubbene har hatt et møte og Strand forteller at de er positive til videre dialog.

Det foregår nå en diskusjon om hvordan anlegget skal finansieres ytterligere utenom midler fra kommunen som allerede ligger der i tilknytning til byggingen av flerbrukshallen.!-