SARPSBORG 08 — AMAZON GRIMSTAD 0-3 (1-5 sammenlagt)

SARPSBORG: Amazon-kaptein Kristine Meland tok ansvar da laget trengte henne som mest. Hun scoret to av lagets tre mål da de vant andre kvalifiseringskamp 3-0 og dermed 5-1 sammenlagt mot Sarpsborg 08. Amazon har slitt i hele år - det gjorde de også i hjemmekampen forrige helg. Et Sarpsborg-selvmål på overtid ga likevel Amazon et greit utgangspunkt med en 2-1-ledelse å gå på før returmøtet i Østfold.

Ingen problemer

Der hadde Grimstad-laget ingen problemer med å sikre sin Toppserie-eksistens, etter å ha havnet på 10.-plass og kvalifiseringsplass i serien.

Det var en jevnspilt åpningen på kampen i Sarpsborg, men gjestene fra sør tok over mer og mer utover i omgangen.

Etter 27 minutter smalt det. Shannon Smyth fikk stå helt alene på bakre stolpe etter et innlegg, og iren hadde ingen problemer med å bredside ballen i nettet.

Meland-dobbel

I 2. omgang satte Amazon på cruisekontrollen, og sarpingene fikk det tøft med å skape målsjanser.

Da blåtrøyene begynte å gå tomme for krefter, satte Grimstad-laget inn et ekstra gir. I løpet av halvannet minutt gikk ledelsen fra 1-0 til 3-0. Begge gangene var kaptein Kristine Meland målscorer, og begge målene kom etter pasning fra Andreea Laiu. Det første målet stanget kapteinen i nettet, før hun på det andre målet satte foten til i stedet.

Dermed var all tvil fjernet om hvilket lag som ville vinne kvalifiseringen. Amazon Grimstad vant 5-1 sammenlagt over to kamper og fornyet sin Toppserie-eksistens med minst ett år.