TRONDEIM (adressa.no): Etter å ha presset hardt i én time lyktes Rosenborg endelig med å få satt ballen i mål bak den gode Aalesund-keeperen Andreas Lie. Etter en trippelsjanse var det bursdagsbarnet Tore Reginiussen som satte inn 1-0 foran 16 996 tilskuere i den vakre vårkvelden på Lerkendal. Da var det gått 68 minutter.

Enveiskjøring

Rosenborg tok kommandoen fra start på en tilsynelatende pen Lerkendal-matte. Pål André Helland sto for kampens første avslutning, da han sendte ballen et stykke over tverrliggeren etter to minutter.

I det første kvarteret så det kun ut til å være ett lag på banen. Rosenborg kjørte over gjestene, og allerede etter fem minutter kom den første målsjansen, da Fredrik Midtsjø la ballen til Christian Gytkjær. RBK-spissen ble imidlertid avblåst for offside.

Med høyt press stresset Kåre Ingebrigtsens menn Aalesund. Gytkjær var på nytt frempå igjen etter ti minutter, etter et godt innlegg fra Jonas Svensson. RBK beholdt ballen etter avslutningen og rett etterpå sendte Anders Konradsen i vei et godt skudd som ble reddet av Andreas Lie.

Bortsett fra flere lange innkast fra John Arne Riise hadde Aalesund ingenting å bidra med offensivt i første halvdel av omgangen. Gytkjær gikk av banen allerede etter 21 minutter, etter en smell tidligere i kampen, og ble erstattet av Matthias Vilhjalmsson.

RBK-trykket avtok noe etter byttet, men også i andre halvdel av førsteomgangen var Rosenborg klart best. Midtsjø sendte i vei et brukbart skudd etter 24 minutter. Tre minutter senere måtte Aalesund-keeper Lie strekke seg så lang han var for å avverge scoring, da Yann-Erik de Lanlay skjøt ballen i retning venstre kryss.

Sterk Hansen-redning

VIlhjalmsson sto for kampens hittil største sjanse etter drøye halvtimen, da han fra et par meters hold headet rett på Lie i AaFK-buret.

Etter å ha vært svært tannløse fremover i hele omgangen, kom gjestene til kampens aller største sjanse inntil da to minutter før pause. Franck Boli fikk ballen inne i 16-meteren og forsøkte å runde RBK-keeper André Hansen. Boli burde ha satt ballen i mål, men klarte i stedet å rote den vekk. Her var Hansen god og Rosenborg heldige som unngikk baklengsmål.

Etter hvilen startet Aalesund friskere enn i førsteomgangen, med det var fortsatt Rosenborg som hadde initiativet i kampen. Sju minutter ut i omgangen kom RBK til en stor sjanse, da Holmar Örn Eyjolfssons avslutning endte over tverrliggeren.

Like etterpå sendte de Lanlay i vei et godt skudd like over mål, men etter en times spill sto det fortsatt målløst på Lerkendal.

Høy temperatur

63 minutter ut i kampen raste hjemmepublikummet da dommer Ken Henry Johnsen vinket spillet videre etter at AaFK-keeperen nærmest løp ned Vilhjalmsson inne i 16-metersfeltet. RBK-fansen ropte på straffe.

I denne perioden svingte kampen mye frem og tilbake. Boli var på ny frempå og alene med keeper etter 67 minutter. Nok en gang avverget en god André Hansen scoring.

Bare minuttet etterpå eksploderte det på Lerkendal. Jonas Svensson ble tatt stygt like utenfor 16-meteren. Hellands frispark var svært farlig, men ble avverget. Tore Reginuissen fikk ballen, men også hans heading ble reddet. Deretter kom ballen tilbake til mannen som fylte 30 år på kampdagen. På tredje forsøk fikk midtstopperen satt ballen i mål og dermed 1-0 til Rosenborg.

En blødende Reginuissen spilte med teip og bomull i ansiktet etter å ha fått albuen til Boli i fjeset ved et uhell tidligere i kampen. Etter å ha sendt Rosenborg i føringen gikk han av banen etter 82 minutter og ble erstattet av Alex Gersbach.

Rosenborg beholdt presset og var aldri truet etter scoringen. Fem minutter før full tid sendte Anders Koradsen i vei en kanonkule som gikk i tverrliggeren.

Med 1-0 står RBK nå med ni poeng på fire kamper. Stemningen på Lerkendal økte ytterligere et hakk da det like før slutt ble meldt at Start hadde utlignet til 1-1 mot Molde. Det betyr at Rosenborg leder tabellen før Vikings møte med Odd (starter kl. 20.00 søndag kveld).