Seieren som kan gi Mourinho litt arbeidsro

Manchester United-manageren har vært i hardt vær de siste ukene. Søndag fikk han støtte av fansen da Burnley ble feid av banen.

Publisert: Publisert:

Å si at José Mourinho sto for elleville jubelscener da Manchester United gikk opp i 2–0, vil være å overdrive. Seieren betyr nok likevel mye for manageren. Foto: PHIL NOBLE / Reuters

  • Halvor Ekeland
Denne artikkelen er over ett år gammel

BURNLEY – MANCHESTER UNITED 0–2

På benken satt José Mourinho med skriveblokken, vel vitende om at han bare måtte ha tre poeng borte mot Burnley.

Da dommeren blåste av kunne han trekke et lettelsens sukk. Ikke bare vant laget greit 2–0 i en vanskelig bortekamp. Spillerne bygde også videre på det som tross alt var bra i det blytunge 0–3-tapet for Tottenham tidligere i uken.

Les også

Her tangerer sensasjonslaget sin 30 år gamle rekord

Hvem skal ut?

Mourinho er i gang med det som for han har vist seg å være den vanskelige tredje sesongen. Første gang han var i Chelsea, fikk han starte på den fjerde sesongen før han fikk sparken. I Real Madrid og i sin andre periode i Chelsea, fikk han sparken underveis i den tredje.

Men er det Mourinho som er problemet i Manchester United.

For kampen var ikke engang begynt, før kameraene filmet opp i luften. Bak et fly, vaiet et stort banner som United-fansen hadde laget. Skriften var «Ed Woodward A specialist in failure».

Et fly med dette banneret hadde United-fansen leid inn før bortekampen mot Burnley. Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Woodward er sportsdirektøren i den engelske storklubben. Ryktene om et dårlig forholdt til Mourinho er blitt nøye beskrevet i engelske medier de siste ukene.

Franske RMC Sport skrev forrige uke om at Mourinho ønsket å selge Anthony Martial, men at Woodward ville beholde spilleren.

Woodward har vært direktør siden Sir Alex Ferguson var manager. Siden den gangen har de røde djevlene sparket to managere som ikke har fungert. Sky Sports-reporter Dharmesh Sheth mener direktøren neppe kan leve med å sparke enda en manager.

– Han (Woodward, red.anm.) må være i en posisjon hvor han sier at «jeg har valgt denne fyren, jeg tror på fyren og han kommer til å bli», forklarer Sheth ifølge engelske Sunday Express.

Det var god stemning mellom José Mourinho (t.v.) og Ed Woodward da førstnevnte ankom klubben tilbake i 2016. Nå ser det ut til at forholdet er langt mer anstrengt. Foto: Lee Smith / Reuters

Kanskje er det nettopp denne situasjonen som gjør at deler av fansen først og fremst ønsker Woodwards avgang.

Etter tapet forrige helg, meldte vanligvis velinformerte Sky Sports at Mourinho fortsatt hadde tillit i styret, men at det fort kunne snu dersom laget skulle tape mot Burnley.

Les også

Spissduoen sikret Arsenal sliteseier i svak kamp

Sang managerens navn

Da kampen ble blåst i gang søndag ettermiddag, var det United som var et lite hakk bedre.

Mål fikk de også. Etter et angrep med svært mange pasninger innad i laget, som så ut til å stoppe opp flere ganger, slo Alexis Sánchez ballen høyt inn foran mål. Belgiske Romelu Lukaku vant duellen, og headet inn kampens første mål.

På tribunen sang supporterne Mourinhos navn igjen og igjen, mens bortelaget trillet ballen mellom seg.

Rett før pause satte samme mann inn 2–0 etter et godt angrep. Plutselig så det ut til å stemme igjen for United. Så skal det også sies at Burnley, som ligger nest sist på tabellen, neppe imponerte mange søndag kveld.

Selv om Pogba bommet på straffe med 20 minutter igjen, og Rashford ble utvist noen få minutter senere, var det aldri noen reell mulighet for at United skulle kaste bort poengene.

Kritikk for å virke sinna

Nå tar engelsk fotball landslagspause frem til 15. september. Det betyr at mange av Uniteds spillere ikke kommer til å være i klubben de neste dagene.

For Uniteds del, kan man argumentere med at en sparking sjelden vil passe bedre.

Etter tapet for Tottenham forrige helg, ble Mourinho stående og klappe til fansen med et United-skjerf. Flere spekulerte i om det var hans avskjed med Old Trafford. Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Én ting er resultatene som ikke har holdt mål for en klubb som krever titler. Flere og flere har også pekt på hvordan Mourinho fremstår som en sinna og bitter manager.

– De siste to pressekonferansene har han fremstått som en veldig sint og desperat person som har mistet kraften. Det er ikke rart at Tottenham-fansen sang «Du er ikke lenger spesiell», fordi når han oppfører som han gjør, så er han ikke lenger det, sier fotballsjef i Daily Mirror, John Cross, ifølge Sky Sports.

Mot Burnley var han ifallfall spesiell nok til at det ble tre poeng.

https://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/sport/multimedias/ef81d1f9be90162f9afe7244bccf70a7/Pelt%2031.08
Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United
  3. Premier League
  4. José Mourinho
  5. Fotball