VALLE: – Det viktigste for meg er at Vålerenga blir bra. Hvilken rolle jeg har, er mindre viktig, sier Kjetil Rekdal til Aftenposten ved VIFs treningsfelt på Valle.

Etter Vålerengas formiddagstrening tirsdag ble Rekdal konfrontert med påstandene om at Ronny Deila (40) kommer til å overta treneransvaret i osloklubben, og at Rekdal selv vil gå over i rollen som sportsdirektør.

Etter det Aftenposten erfarer, blir Deila VIF-trener fra og med 1. januar. TV 2 omtalte saken først.

Rekdal vil hverken bekrefte eller avkrefte noe som helst, men samtidig antyder han at det kan bli endringer på Valle.

Rekdal: – Jeg har kompetanse som kan fungere i andre roller

– Det er ingenting som har skjedd her uten at jeg har vært involvert. Jeg har jobbet i tre og et halvt år i denne klubben, og vi har hatt enorme utfordringer på en del ting. Nå kan det være at enkelte ting begynner å løsne litt, og at vi kan få på plass den kompetansen som kreves i alle ledd for at Vålerenga skal kunne bli en best mulig klubb. Nå blir det gjort et skikkelig forsøk på å sette sammen et godt fungerende team som gjør at vi skal ha gode forutsetninger for å lykkes. Så får vi komme tilbake til posisjoner og sånne ting senere, sier Kjetil Rekdal.

Kjetil Rekdal var tilbake på feltet tirsdag. Etter det Aftenposten erfarerer, overtar Ronny Deila treneransvaret i klubben fra og med 1. januar. Rekdal leder laget ut sesongen. Foto: Aleksander Andersen

– Jeg kan ikke stå her og si at det blir sånn eller sånn. Det er altfor tidlig, sier Rekdal.

Det er hovedaksjonær Tor Olav Trøim som gjør at Vålerenga kan styrke den sportslige satsingen og styrke administrasjonen.

– Det er klart at det vil koste penger, men det økonomiske skal ikke jeg stå her og snakke om, sier Rekdal.

Vålerenga-treneren var vag da han ble spurt om han ser for seg at han kan fungere som sportsdirektør.

– Jeg tror jeg har en kompetanse som kan passe i også andre roller i en fotballklubb, sier Rekdal.

Strømsgodset bekreftet mandag at Erik Espeseth slutter som daglig leder i klubben. Nå tyder mye på at han får en rolle i administrasjonen i Vålerenga. I Godsets pressemelding kom det frem at Espeseth allerede har en ny jobb å gå til.

– Jeg har veldig stor tillit til prosessen som er i gang, som styret holder tak i sammen med hovedaksjonær Tor Olav Trøim, og jeg har stor tro på at utfallet vil være til det beste for Vålerenga, sier nåværende daglig leder i Vålerenga, Morten Nydal.

NY ROLLE: Kjetil Rekdal får trolig rollen som sportsdirektør i Vålerenga fra og med 1. januar. Foto: Aleksander Andersen

Han ble sett på som en midlertidig løsning da han ble ansatt i desember 2015.11 poeng, nest sist i eliteserien og en høyst reell fare for å rykke ned. Det er fasiten for Vålerenga etter halvspilt sesong. Trenere og spillere konsentrerer seg nå om å beholde plassennorsk fotballs øverste divisjon.

Wæhler: – Skal bli mer kyniske

– Det viktigste nå er å slå Sogndal fredag, og at vi unngår nedrykk. Vi skal ikke rykke ned. Vi rykker ikke ned. Hadde vi trodd på det, kunne vi byttet ut alle som er her. Det skal unngås for enhver pris, og det er jeg sikker på at vi klarer, sier Rekdal.

– Det er ingen her som vil rykke ned, sier VIFs mest rutinerte spiller, Kjetil Wæhler (40).

– Vålerenga skal være en stor klubb i Norge. Vi må vise stolthet når vi går på banen, kanskje være litt mer kyniske, gjøre ting enklere og kjempe mer for poengene. Nå har vi forsøkt å spille ganske fin fotball i lang tid, og det har ikke funket. Så får vi ha folk utpå der som virkelig trår til og vet hva det dreier seg, sier Wæhler til Aftenposten.

Hverken Ronny Deila eller Erik Espeseth har besvart våre henvendelser tirsdag.