TRONDHEIM(Adressa.no): — Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg til en ny utfordring. Å få spille mot Bayern München og de andre store lagene helg etter helg blir veldig artig. Jeg får spille i en klubb som er i verdens beste liga. Det er noe man ikke kan si nei til. Nå er jeg Hoffenheim-spiller i fire år, sier Elyounoussi til adressa.no mandag ettermiddag.

- Føler meg ønsket

Etter at han fikk vite om Hoffenheim-interessen fra sin agent Tore Pedersen for halvannen uke siden, gikk det raskt unna til en overgang fra RBK til tysk toppfotball. Torsdag reiste han ned, og fredag var han overbevist om at dette var et rett steg for han i sitt andre utenlandseventyr.

— Det gikk veldig raskt, men Hoffenheim har fulgt meg en stund. Samtalen jeg hadde med sportsdirektør Alexander Rosen og trener Markus Gisdol var veldig positiv så dette jeg ser frem til, sier spilleren, som mandag ettermiddag var på vei til Gardermoen for å fly tilbake til sin siste uke i Trondheim.

Pedersen forteller til adressa.no at Hoffenheim har fulgt Tarik over tid.

— Interessen rundt Tarik er stor fra flere klubber, men Hoffenheim er en perfekt klubb, sier Pedersen.

Sportsdirektør Rosen var for øvrig på prøvespill for FFK i 2004 foran klubbens første år i eliteserien, og kjenner Pedersen veldig godt i og med at de spilte sammen i Tyskland. Og dermed har han ikke vært ukjent med hva Elyounoussi kan bidra med heller.

— Det gjorde inntrykk å komme dit til et av de fineste anleggene jeg noen gang har sett. Å få møte apparatet i Hoffenheim og se på anlegget var viktig for begge parter. Jeg føler meg ønsket, og når en slik mulighet dukker kan jeg ikke si nei, sier han til adressa.no.

Bygge nytt topplag

- Blir du en rik mann nå?

— Hehe. Det er mye penger i tysk fotball, men det er den sportslige utfordringen som er viktigst for meg. Jeg hadde ingen planer om å forlate RBK allerede nå, men det er spennende å få være med på oppbyggingen som Hoffenheim nå skal gjøre igjen etter en treg sesong i fjor. Det passer meg perfekt at det er en klubb som ikke har noe ekstremt press, men skal ta nye steg etter en laber sesong, sier han.

25-åringen har allerede vært i utlandet en gang. Men oppholdet under Trond Sollied i Heerenveen i 2008 ble ikke bra. Nå føler han seg mer moden og klar for nye eventyr.

— Jeg er bedre rustet, og har fått større erfaring. Jeg er sikker på at det ikke skal bli noe problem.

- Spiller to RBK-kamper

Han returnerer til Trondheim i kveld, og skal etter planen være med på RBKs kamp mot Tromsø i cupen onsdag, og den viktige seriekampen mot Strømsgodset lørdag.

— Det er veldig viktig for meg å gjøre alt jeg kan for at vi vinner disse kampene. Jeg har hatt det helt topp i byen, og vil savne alt, sier han.

29.juni skal han slutte seg til Hoffenheim. Da starter oppkjøringen til sesongen.