— Vi må bare gå ut og gjøre en god prestasjon. Så får resultatet komme som en konsekvens av det. Utgangspunktet må være at vi spiller en meget god kamp. Da vil også målene komme, sier Henrik Holm til Aftenbladet.

Oilers-målvakten får den tøffe jobben med å nekte et Berlin i flytsonen scoringer i DNB Arena tirsdag kveld. Det tyske laget vant den første 16-delsfinalen 3-0 da de to lagene møttes i Mercedes-Benz Arena for to uker siden. Det gir Oilers et meget vanskelig utgangspunkt før returkampen.

— Men det er ikke en umulig oppgave. Alle i garderoben tror på det. Vi vet at vi har nivået inne, sier Holm.

Slik avgjøres det

Siden bortemål ikke teller i hockeyens mesterliga, holder det at Oilers slår Berlin med tre scoringe. Om resultatet blir 3-0, 4-1 eller 5-2 betyr ingenting. Vinner Oilers med tre, skal det spilles sudden death i ti minutter om avansementet til åttedelsfinalen. Ender ekstraperioden målløs, blir det straffeslag.

Vinner Oilers med fire scoringer etter ordinær tid, er de naturligvis direkte videre til åttedelsfinalen i Europas gjeveste klubbturnering for hockeylag.

Gir trygghet

Oilers ladet opp til tirsdagens kamp med å slå hjelpeløse Kongsvinger med 5-0 lørdag. Berlin, på sin side, tapte generalprøven før turen til Stavanger med 0-3 mot Hamburg.

Det tyske storlaget har imidlertid hatt en meget god start på sesongen og ligger på en foreløpig andreplass i den tyske eliteserien.

I den første kampen mot Oilers produserte de en rekke sjanser og kunne fort vunnet med mer enn tre mål. Heldigvis for Oilers sto Henrik Holm en meget god kamp i Berlin. Det betyr at det fortsatt finnes et håp om avansement for Stavanger sin del.

— Jeg tror ikke vi skal tenke for mye på hvor mange mål vi må vinne med før kampen. Det blir feil fokus. Men det gir en trygghet å vite at vi har slått lag som Trinec, Bern og Kalpa Kuopio med tre mål hjemme før. Dette er lag som er på samme nivå som Berlin. Vi skulle gjerne hatt med oss et bedre resultat hjem fra Tyskland, men sånn er det. Vi satser på å vise oss frem fra en mye bedre side i kveld, sier sportsdirektør Pål Haukali Higson i Oilers.

PS! Alt tyder på at Kristian Forsberg blir klar og spiller kampen mot Berlin tirsdag kveld. Stian Høygård (hode/nakke) og Ruben Smith (hofte) står over med skader.