Det tok ikke lang tid under lørdagens VM-kvalifiseringskamp mellom Aserbajdsjan og Norge før gressmatten begynte å vekke oppsikt.

Etter to minutter for eksempel, løsnet mye gress da Joshua King sparket fra for å spurte.

På TV-bildene så banen i utgangspunktet grønn og frisk ut. Ifølge NTB Scanpix var imidlertid banemannskapet ute før kampen å strødde «noe grønt» på gressmatten.

— Denne matten er farlig, skriver NRKs fotballprogramleder Carina Olset på sin Twitter-konto.

— Se hvordan gressteppet flagrer opp, sa MAX-kommentator Kenneth Fredheim etter et kvarter.

Visste du at stadion i Baku kostet 4 milliarder? De store idrettsfestene skal sminke det omstridte regimet.

- Opptatt av spillernes sikkerhet

Allerede før kampen ble gressmatten på Olympiastadion i Baku et tema. MAX-reporter Susanne Furøy Wergeland, som stod nede på bakkenivå, sa «denne banen her kommer ikke til å holde».

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo uttalte at gressmatten kunne tvinge frem endringer i kampplanen.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal, som sitter i MAX-studio lørdag kveld, sa før kampen at en dårlig bane ville være en fordel for Norge, fordi det ville tvinge Høgmos menn til å spille mer direkte.

Den norske delegasjonen klaget uansett gressmatten inn til det europeiske fotballforbundet UEFA etter en treningsøkt fredag kveld. Før kampen utdypet Høgmo hva de hadde reagert på.

— Vi var opptatt av spillernes sikkerhet. Det ble store groper og spillerne gled, sa Høgmo til MAX.

Den svenske rikskringkasteren SVTpoengterte tidligere lørdag at den samme gressmatten var i dårlig forfatning da IFK Göteborg møtte det aserbajdsjanske laget Karabakh i august. Da skal to IFK-spillere ha blitt skadet.