Tippeligaen Rosenborg - Strømsgodset 9 juli 2011Lerkendal Stadion, TrondheimTrond Olsen scorer 2-0 for Rosenborg. Alexander Aas, Strømsgodset blir for senFoto : Arve Johnsen, Digitalsport Foto: Arve Johnsen, Digitalsport

Rosenborg og Viking er enige om en overgang for Trond Olsen.

— Dette er en fin løsning for meg, og jeg er glad for å få muligheten til å få spille igjen. Nå kommer jeg til en klubb som ønsker å kjempe i toppen, og det håper jeg vi kan gjøre, sier Olsen til adressa.no.

I dag spilte han én omgang som spiss i RBK2s hjemmetap mot KFUM. Det var det siste han gjorde i Rosenborg-drakten.

I morgen setter han seg på flyet til Stavanger for å gjennomgå den medisinske testen og for å ferdigforhandle den personlige avtalen med Viking.

— Jeg må brekke foten på vei dit om det ikke skal gå i orden, sier Olsen, som bekrefter at han er så godt som enig med Viking om de personlige detaljene i avtalen.

- Jeg skriver under for 3,5 år, sier han.

Kantspilleren har hatt en tøff sesong i RBK-drakten, og har slitt med spilletiden både i år og i store deler av fjorårssesongen. Olsen medgir at det har vært frustrerende.

— Selvfølgelig har det vært det, men nå for jeg muligheten til å starte på nytt i en ny klubb, sier spilleren som kom til Rosenborg før 2009-sesongen.

Da kostet han klubben rundt 8,5 millioner kroner.

Statistikksenter Eliteserien:

- Var du noensinne i tvil da Viking kom på banen?

— Det blir vanskelig å svare på. Men man skal bli enige om det ene og det andre, og ting skal gå i orden, sier Olsen, som har fått beskjed fra Åge Hareide om at Viking ønsker å satse på ham som kantspiller.

Selv om den siste perioden i RBK-drakten har vært preget av lite spilletid drar Olsen fra Trondheim uten sure miner.

- Jeg har hatt to og et halvt fine år her, og har fått med meg to seriegull. Spesielt i førstesesongen føler jeg at jeg bidro en del til seriegullet. Jeg har ikke hatt det noe dårlig i Rosenborg, sier han.

Det har ikke lyktes adressa.no å få kontakt med sportssjef Erik Hoftun i kveld, men til rbk.no sier han følgende:

— Trond (Olsen) har sittet på benken store deler av sesongen og nå ønsker han mer spilletid. Denne løsningen er til det beste for begge parter. Vi ønsker å takke Trond for en fin tid i Rosenborg og ønsker han lykke til i Viking.