Henrik Ingebrigtsen viste at han har kondisjonen i orden og vel så det, i dag vant han NM i terrengløp på suveren måte.

Han var ikke den mest aktive løperen underveis, og lot andre konkurrenter dra feltet. Samtidig som han ikke la seg lengre bak enn at han hadde god kontroll på de som løp i tet.

Mot mål var imidlertid 1500-meter spesialisten suveren i den 10 kilometer lange løypen på Ekebergsletta. Mål var Sandnes-løperen 15 sekunder foran en annen lokal løper, Ørjan Grønnevig, som faktisk måtte stoppe opp for å spy et par ganger.

Hadde en god følelse

— Egentlig var jeg ikke interessert i dra opp farten selv underveis, og følte at de andre holdt god nok fart. Men samtidig hadde jeg en god følelse inn mot den siste runden, sier Henrik Ingebrigtsen.

Nordisk mesterskap i terrengløp er uaktuelt for han, all den tid han nå skal på høydetrening i Flaggstaff, Arizona fra og med neste søndag.

— Nordisk passer ikke inn i mitt opplegg all den tid jeg da har reist på treningsleir, sier han.

Stiller i EM

Til EM i desember er han nok likevel klar, vel og merke hvis han føler at det går bra på høydetreningen og han føler at formen er god nok.

— Det vil jo være den første gangen jeg stiller i en seniorklasse i et EM i terrengløp, og det er i seg selv en solid utfordring. Uansett; stiller jeg til start er det jo for å oppnå en god plassering, understreker han.

Klubben, Sandnes IL, fikk også en andreplass i lagkonkurransen, bare slått av Tjalve med knappest mulig margin. På laget til Sandnes løp foruten Henrik Ingebrigtsen også Filip Ingebrigtsen (nr. 7) og Frew Brkineh Zenebe (nr. 15)

Jakob suveren nok en gang

Det var ikke bare Henrik Ingebrigtsen som imponerte av den løpssterke familien. Jakob Ingebrigtsen vant 15-årsklassen med over ett minutt til neste konkurrent. Ikke nok med det, ingen av de som løp i aldersklassene 16 og 17 år var i nærheten av å matche hans tid.

Dermed er stortalentet fra Sandnes en svært aktuell løper for Norge i juniorklassen under nordisk mesterskap i Göteborg.

På kvinnesiden gikk Kristin Størmer Steira til topps. Det seks kilometer lange løpet ble vunnet på tiden 23.02,5. Eli Anne Dvergsdal tok sølvet, men var over minuttet bak den tidligere skiløperen. Silje Fjørtoft ble nummer tre.