ÅLESUND (smp.no): Det betyr i klartekst tabelltrøbbel for Lillestrøm. Det er kun fem poeng ned til Hønefoss på kvalifiseringsplass, og nå forlanger kanarifansen — og trener Henning Berg - seier mot AaFK søndag.

Og Kjetil Rekdal vet nøyaktig hva som venter på Romerike.

– Vi har ikke plass for pyser i denne kampen, da taper vi i hvert fall! Nå mener jeg at vi ikke har noen pyser i stallen vår, men vi må ha 11 mann som står opp i krigen fra første minutt av. Blir vi feige og avventende, er vi ferdige, mener han.

Vanskelig

– Det er alltid vanskelig å vinne på Åråsen. Lillestrøm tråkker ordentlig til i duellene, og de er livsfarlige på sine dødballer. Klarer vi å matche dem på innsats og fysikk, så kan dette bli moro for oss, håper Kjetil.

At Lillestrøm har tabelltrøbbel tror han ikke betyr så mye fra eller til.

– Uansett ville vi ha møtt et fysisk sterkt lag som gir alt i duellene, slik er det de spiller på hjemmebane.

Rekdal sier han har tenkt på søndagens kamp siden forrige mandag, dagen etter at AaFK storspilte mot Tromsø og vant overbevisende 2-0. * Vi følger Lillestrøm: Siste nytt om klubben her

Fundert lenge

– Jeg har fundert lenge på hvordan vi skal spille, hvilken formasjon vi skal velge og hvilke spillere som er de rette for en slik match. Vi spiller ikke Lillestrøm ut på Åråsen, det må vi ikke innbille oss. Først må vi matche dem fysisk, og etter hvert håper jeg at vi også skal ta fram godspillet vi tidvis viste mot Tromsø.

Rekdal kan glede seg over en stort sett skadefri stall nå, ingen må heller stå over med karantene. På treninga på Spjelkavik stadion i går var det 25 spillere i aksjon, kun Didrik Fløtre manglet. Han sliter med litt murring på baksida av et lår, men er klar til helga.

For tidlig?

– Kan midtbaneankeret Michael Barrantes få sin debut fra start av mot Lillestrøm? Eller er han for fysisk svak for en slik batalje?

– Nei, Michael er en meget god ballspiller, som jeg gjerne skulle ha benyttet søndag. Men fysisk er han ikke helt på topp foreløpig, det var synd at han fikk et avbrekk på grunn av en tånegl som måtte ut. Rent fotballmessig har han nivået inne og vel så det, og jeg kan love AaFK-tilhengerne mange gledesstunder med ham, smiler Kjetil Rekdal.